Un incident grav produs pe aeroportul din Budapesta aduce în discuție problemele pe care le are compania națională TAROM. De data aceasta, 70 de pasageri au fost puși în pericol și doar experiența echipajului a făcut să nu pățească nimeni nimic. Reporterul Iulia Dumitrașcu a venit cu detalii despre ce s-a întâmplat.

Citește și: Teroarea închide granițele Schengen! De teama atentatelor, tot mai multe state introduc noi controale

„Cursa TAROM București-Budapesta s-a oprit pe pista de rulare și nu a mai ajuns în zona de debarcare a pasagerilor pentru că piloții au sesizat o problemă la trenul de aterizare. În imagini se vede cel puțin o anvelopă care este distrusă. Reprezentanții companiei spun însă că în cele din urmă toți pasagerii au fost debarcați în siguranță. O altă aeronavă a decolat din București pentru a prelua un alt grup de pasageri care revenea din Budapesta, iar problema trenului de aterizare este investigată.

Din păcate, compania națională TAROM se confruntă cu un șir lung de probleme. În anul 2022 a înregistrat pierderi nete de 275 de milioane de lei și o datorie totală de 1,4 miliarde de lei. În ultimii șapte ani, la conducere a companiei s-au perindat nu mai puțin de 17 șefi. E drept, pandemia a afectat această industrie, dar Tarom are probleme mai vechi de ani de zile, 15 consecutiv, iar 2023 ar fi anul 16.
Situația este atât de gravă încât un lider de sindicat a decis să demareze o campanie de donații de tipul „Dați un leu pentru Tarom”. Compania s-a dezis de acest lucru, dar nu și de problemele financiare cu care se confruntă. Momentan acestea au fost informațiile”
, a declarat reporterul, pentru NEWSTIME.