Meteorologii iau în calcul emiterea unui cod roșu de caniculă pentru zilele următoare, cu temperaturi extreme așteptate. În București s-au înregistrat astăzi 40 de grade, dar mâine vor fi 45 de grade. La Turnu Măgurele și Timișoara, temperaturile resimțite vor ajunge la 44 de grade, iar la Craiova la 43. Specialiștii recomandă evitarea ieșirilor din case între orele 11 și 18, anunțând că mâine va fi cea mai călduroasă zi din an.

Temperaturi extreme în România

Dar ce este mai rău abia urmează. Meteorologii iau în calcul emiterea unui cod roșu de caniculă pentru că zilele viitoare se anunță temperaturi extreme.

Oana Guran: „Ca să ne facem o idee despre cum va arăta ziua de mâine, am analizat harta cu temperaturile maxime resimțite astăzi. Am ales mai multe orașe aflate sub cod portocaliu și vedeți pe ecran cel mai cald a fost la București, unde s-au înregistrat 40 de grade, dar previziunile meteorologilor arată că mâine ne

va fi și mai greu să suportăm căldura.

Citește și: VIDEO Panică la Constanța. O pată misterioasă de culoare neagră a apărut în Marea Neagră

Dacă astăzi în Capitală s-au resimțit 40 de grade, mâine vom avea de îndurat 45 de grade. Și în Turnu Măgurele va fi extrem de cald, se vor resimți 44 de grade, iar la Craiova 43 În vestul țării, la Timișoara, temperatura resimțită mâine va fi de 44 de grade, iar la Arad de asemenea maxima va

crește cu 4 grade față de ziua de astăzi.

Specialiștii spun că va fi cea mai călduroasă zi din an. Așadar este recomandat să nu ieșiți din case între orele 11 și 18.