Educatoarea care înjura copiii de la grădiniță și îi amenința cu bătaia a fost reținută. După mai bine de trei ore de audieri, polițiștii au dus-o la arestul central. Următoarele 24 de le va petrece după gratii, după care va ajunge în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă. Niciun cuvânt nu a scos educatoarea în fața anchetatorilor, deși audierile au durat mai bine de 3 ore. Femeia în vârstă de 24 de ani care a terorizat mai mulți copii a fost adusă la poliție de soțul ei.

Cu gluga pe cap și telefonul la ureche, așa zisa educatoare a evitat orice întrebare a jurnaliștilor.

Citește și: VIDEO Anchetă penală pentru meditații ilegale! Este o premieră în educația românească

Aproape o săptămână au anchetat polițiștii cazul educatoarei. Au fost audiați părinții copiilor, directoarea centrului, dar dincolo de orice declarații rămân înregistrările în care se aude clar cum femeia îi abuza pe cei mici.

Așa că astăzi, au anunțat că educatoarea este bănuită de săvârșirea a 10 infracțiuni de purtare abuzivă.

Avocata educatoareo, declarații neașteptate: „Îi pare rău, e încă un copil” 

În ciuda dovezilor, avocata educatoarei a încercat să găsească justificări pentru comportamentul halucinant al femeii. 

„Evident că îi pare rău pentru cele întâmplate. Oricărui om îi pare rău, e încă un copil, are 24 de ani.

Este un copil, asta vă spun. Îi pare rău, se vede că îi pare rău. Dar, având în vedere că s-a prevalat de dreptul la tăcere, îi respectăm acest drept", a declarat avocata Lumița Grigoraș. 

Un „copil de 24 de ani”, cum ar spune avocata, care ar fi trebuit să le arate micuților afecțiune. Să îi educe cu tact, mai ales că era la început de carieră.

În loc de afecțiune, micuții au primit lecții care cu greu vor putea fi uitate.

Centrele care se promovează drept creșe, grădinițe, nu fac parte în acte din instituțiile de învățământ, ci sunt deschise drept centre de îngrijire zi. Așa că legal, nu au obligația să angajeze personal calificat.