Au crezut că a venit războiul și au fugit speriați, doar cu hainele de pe ei. Este drama locatarilor unui bloc din Craiova, care a fost distrus după o explozie devastatoare. O femeie a murit pe loc, iar mama ei s-a ales cu arsuri. Cel mai grav a fost rănită proprietar a garsonierei unde s-a produs deflagrația. O butelie la care femeia își încălzea apa pare să fie cauza acestui dezastru.

Acum, oamenii vor sta la rude sau vor primi cazare și hrană de la autorități până când li se vor reface locuințele.

Citește și: Un tânăr din Oradea a scăpat cu viață ca prin minune. Mașina pe care o conducea s-a rupt în două după ce a intrat în stâlp

Camerele de supraveghere au surprins momentul în care bucăți din bloc sunt aruncate în aer, lăsând un nor de praf în urmă.

Deflagrația s-a produs într-o garsonieră de la parter, iar suflul a fost atât de violent, încât a dărâmat o mare parte din etajul 1. Încă șocați, locatarii spun că au crezut că a venit războiul.

„În timpul acela mă uitam la televizor, când mi-a sărit ușa în aer și practic am intrat în panică. Nici n-am putut să ieșim afară pentru că era ceață”, „Sincer să vă spun, eu la momentul respectiv am crezut că au dat ruși în noi”, au

declarat mai mulți locatari. Într-o fracțiune de secundă, trei persoane au fost prinse sub dărâmături.

Salvatorii au declanșat planul roșu de intervenție, iar două dintre victime au fost scoase la timp. Cristina a ajuns prea târziu ca să își mai poată salva sora. Femeia în vârstă de 51 de ani a murit după ce peretele s-a prăbușit peste ea. A dormise mai devreme pe canapeaua din bucătărie și urma să plece pe litoral, unde muncea drept cameristă la hoteluri.

Mama ei a fost transportată la urgențe cu multiple răni.

Autoritățile au sărit în ajutorul oamenilor rămași fără apartamente

Garsonieră explodată, dar și cea de la etaj arată acum ca după război. În locul lor au rămas doar găuri uriașe în pereți și mormane de moloz și celelalte locuințe sunt afectate de explozia puternică. Joi, autoritățile au continuat căutările sub dărâmături, ca să se asigure că nu mai este nicio victimă.

Cei peste 50 de locatari s-au întors la bloc, încă de la primele ore ale dimineții ca să își ia câteva haine și bunuri de valoare. Un bărbat și-a recuperat pisica ascunsă într-un coș de rufe.

Citește și: VIDEO- Alertă cu bombă într-un avion românesc! Aeronava a aterizat de urgență în Timișoara

Autoritățile au pus la dispoziție locuri de cazare pentru cei care au nevoie și au oferit o sumă de bani pentru refacerea celor 41 de garsoniere.

„Un ajutor de urgență, în cuantum de 10.000 de lei pentru cele două apartamente distruse definitiv și, de altfel, în jur de 3.000 de lei pentru toate celelalte care au avut de suferit în urma deflagrației”, a declarat.

Blocul de nefamiliști, construit în 1960, a fost transformat ulterior în imobil de proprietari. Oamenii își improvizaseră băi și bucătării în garsoniere și se încălzeau la butelii. Un real pericol, pe care autoritățile nu-l văd. Autoritățile au întrunit joi Comitetul pentru Situații de Urgență, iar experții vor verifica structura imobilului și vor stabili pagubele produse în urma exploziei.