Aceștia se văd nevoiți să-și amâne tratamentele și analizele pentru că doctorii și asistentele sunt în concediu Pentru un RMN, de pildă, listele de așteptare durează și trei luni.

Bolnavii sunt nevoiți să-și amâne tratamentele și analizele

Concediile de vară ale medicilor îi țin cape jar pe pacienții bolnavi aceștia trebuie să își calculeze atent de dinainte ce analize și tratamente au nevoie pentru că riscă să nu mai aibă la cine să apeleze.

Cei care au nevoie de investigații complexe RMN sau computer tomograf au de așteptat mult și bine. O analiză decontată de casa de asigurări poate dura chiar și câteva luni. Situația se schimbă însă dacă oamenii plătesc. „Dacă aș vrea să plătesc se poate mai devreme. Contra costa, da, se poate face programare directă nu este cu listă de așteptare.”

Citește și: VIDEO Reduceri masive pe litoralul Mării Negre. Iată cum va fi vremea în perioada programului „Litoralul pentru toți"

Și spitalele de urgență poartă povara concediilor, spre disperarea pacienților care au nevoie ca de aer de un tratament rapid. Medicii îi sfătuiesc pe pacienți să consulte din timp programul pentru ca spitalele și cabinetele să nu se supraaglomereze peste vară.