Vorbim despre un Amstaff care se poate manifesta agresiv în anumite condiții, spun specialiștii. Victima a ajuns la spital cu răni în zona gâtului și nu este singurul incident de acest fel produs în ultimele ore.

Câinii devin din ce în ce mai periculoș

Incidentul extrem de șocant s-a produs pe o stradă din Tuzla, județul Constanța. Un bărbat își plimba câinele de rasă Amstaff fără botniță, la un moment dat fetița de 12 ani s- a apropiat de el.

„Plimba câinele, ei îi plac animalele și l-a luat în brațe.

Copila fost mușcată în zona gâtului și a ajuns la spital. Din fericire rana nu i-a pus viața în pericol. pProprietarul câinelui Amstaff s-a ales cu un dosar penal: „Aceasta este o rasă de câini foarte energică, foarte puternică, cu o mușcătură puternică, dar în același timp foarte apropiată oamenilor, uneori sunt exemplare mai agresive în atunci când se selectează recent și se forțează obținerea unui caracter cumva exclusiv.

La culoarea albastră sunt multe instabilități psihice, nervoase. Câinii sunt prea iuți, prea sensibili.”

Citește și: VIDEO Pregătiri pentru despărțirea de Nicu Covaci. Fanii își pot lua rămas bun de la marele artist

Tot în Constanța, în localitatea Limanu, un alt copil de 12 ani a fost mușcat de câinele său Ciobănesc Belgian. Îl plimba în lesă, dar patrupedul s-a eliberat și și-a mușcat stăpânul care a încercat să îl prindă, iar în județul Gorj, o femeie de 54 de ani a

fost mușcată de câinele rodviler al unei cunoștințe la care a mers în vizită. În ambele cazuri victimele au scăpat cu răni ușoare.