În timp ce șefa lor de la ATI le-ar fi declarat procurorilor că nu poate spune dacă pacientul decedat a murit din cauza unor greșeli medicale sau a bolii, șeful corpului de control de la Ministerul Sănătății a demisionat.

Cazul morților suspecte de la Spitalul Sfântul Pantelimon continuă

Este încă o demisie de când s-a deschis ancheta, în cazul morților suspecte de la Spitalul Sfântul Pantelimon, după cea a managerului Bogdan Socia și a directorului medical al instituției.

Plecarea lui Sorin Luca de la conducerea corpului de control al Ministerului Sănătății a fost aprobată de Alexandru Rafila: „A considerat că este oportun să-și dea demisia într-o astfel de situație.” În luna aprilie, după izbucnirea scandalului morților suspecte, corpul de control a fost trimis la spitalul Sfântul Pantelimon, pentru a verifica acuzațiile de reducere a dozei de noradrenalină. Concluziile au fost că tot ce s-a întâmplat, a ținut de o comunicare defectuoasă.

Dosarul în care două doctorițe sunt acuzate de omor cu premeditare are tot mai multe ramificații.

Citește și: VIDEO În ce condiții ne îmbolnăvesc pepenii. Ce spun specialiștii

Cea mai recentă mutare este a premierului care a trimis corpul de control al Guvernului în inspecție la Ministerul Sănătății. Șefa inculpaților și cea care conducea secția de ATI a stat la audieri șase ore.

Are calitatea de martor, dar a ținut să vină cu avocatul. Mai întâi le-ar fi luat partea colegilor. Pusă în fața înregistrărilor din memoria injectomatelor ar fi declarat, potrivit unor surse din anchetă că nu poate spune dacă pacientul a murit din cauza greșelilor sau a bolii.

Demisiile se țin lanț

Între timp, la Sfântul Pantelimon rudele pacienților morți, chiar și cu cinci ani în urmă, continuă să se întrebe cât de bine și-au făcut datoria doctorii care ar fi trebuit să se îngrijească

de bolnavi. „Vechea conducere a știut de la început că se moare, în baza sesizărilor mele, am făcut plângere la managerul spitalului în care am cerut să trimită reclamația mea la comisia de analiză decesului spitalicești, că am sesizat că se moare prea des”

Doctorițele de 33 și 37 de ani sunt cercetate în arest preventiv, pentru că instanța a ajuns la concluzia că nu au acționat dintr-o greșeală.

În motivarea instanței este scris că modul în care au fost comise faptele duce la concluzia unui profund dispreț, față de viața persoanelor, prin ignorarea regulilor profesiei și a jurământului de credință.

Citește și: VIDEO Un bărbat suspect că și-ar fi ucis iubita a ajuns în Instanță cu zâmbetul pe buze. Individul neagă totul

Judecătorii care au emis mandatele de arestare au avut suspiciuni că doctorițele au avut intenția să ia viața pacientului și că una dintre ele și-a dorit să îngreuneze ancheta penală, propunându-și să

șteargă probe din telefon. La Parchet au mai fost deschise cinci dosare de moarte suspectă, după decesul care ar fi fost cauzat de scăderea dozelor de noradrenalină.