Polițiștii de frontieră din Arad s-au făcut de râs și sunt ținta unei anchete după ce au permis unui șofer să intre în țară, la bordul unei mașini cu numere false. Vorbim despre un autoturism care valorează peste un sfert de milion de euro, pe care agenții doar l-au admirat, fără să ceară și documentele, iar lanțul slăbiciunilor continuă în cele din urmă. Șoferul a fost prins sub influența stupefiantelor la volan, alături de un polițist în drum spre un club.

Citește și: VIDEO Vlad Pascu încearcă să se apere, după ce a ucis cu mașina doi tineri la 2 Mai! A spus că nu se aștepta să fie pietoni pe drum

Acest bolid, în valoare de 280.00 de euro, a intrat în țară prin Vama Nădlac. Avea numere de înmatriculare luate de la alt vehicule, dar vameșii români s-au topit pe picioare când au văzut mașina.

Au admirat-o și se pare că au uitat să mai ceară actele dacă ar fi făcut-o. Ar fi trebuit să tragă mașina pe dreapta în momentul de față, să efectuează verificări cu privire la situația mijlocului de transport, urmând ca la finalizarea acestora să revenim cu detalii.

La volan era un milionar din Austria, care deține mai multe hoteluri în Viena și are terenuri luate în arendă în vestul României.

Afaceristul și-a serbat ziua de naștere recent și a cumpărat trei mașini, printre care și bolidul de 280.000 de euro, dar a folosit numere de înmatriculare de la alt vehicul personal. În weekend, el a fost oprit pe un bulevard din Arad. De data asta, polițiștii i-au verificat actele depistat un bărbat de 44 de ani, cetățean austriac, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Romanilor din municipiu.

Milionarul a fost lăsat la volan până la sediul Poliției 

Din verificări, a reieșit că autoturismul nu era înmatriculat, iar plăcuțele cu numărul de înmatriculare aplicat pe autoturism era fals. Agenții l-au exportat pe șofer la IPJ Arad. Aici apare altă problemă, nu au folosit de la început drug testul și l-au lăsat pe austriac la volan până la sediul poliției. Ulterior, primele date au arătat că acesta era pozitiv la o substanță, fiind informații preliminare care trebuie confirmate de analize medicale, dar demonstrează că polițiștii au ignorat

o situație care putea fi extrem de periculoasă, iar șirul problemelor continuă având în vedere faptul că alături de cetățeanul austriac, în calitate de pasager, se afla un polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad din timpul său liber.

Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Arad a dispus efectuarea de verificări cu privire la stabilirea stării de fapt și luării măsurilor legale. Cei doi mergeau la un club, spun surse din anchetă.

Mașina de peste un sfert de milion de euro este acum în custodia poliției. Oamenii legii așteaptă analizele, iar dacă se va confirma consumul de stupefiante, șoferul ar putea fi reținut tardiv.

Dacă ne gândim că a fost lăsat la volan cu escortă de la Poliție, o situație care amintește de tragedia de anul trecut de pe litoral, când polițiștii au ignorat o mașină fără RCA și nu au folosit drug testul. Ulterior, individul lăsat liber a omorât doi tineri.