„Feriți-vă copiii de stupefiante”, asta a spus individul din Brașov, care și-a ucis părinții înainte să intre în sala de judecată. Bărbatul a recunoscut în fața magistraților că a consumat substanțe interzise și a povestit că nu își amintește ce s-a întâmplat în casă în seara în care a comis oribila crimă. Judecătorii au decis arestul preventiv în cazul său. Cu capul plecat și mâinile încătușate, individul de 24 de ani a pășit pe ușa Tribunalului Brașov pentru a afla care îi va fi soarta.

Citește și: VIDEO Un tânăr de 24 de ani și-a ucis părinții de la stupefiante, apoi a sunat la 112! Dubla crimă a fost comisă într-un cartier din Brașov

În fața anchetatorilor a recunoscut că de vină pentru dubla crimă comisă sunt stupefiantele și a spus că regretă. Părerile de rău nu i-au înduplecat pe judecătorii care au decis să îl trimită în arest preventiv pentru următoarele 30 de zile.

„Stupefiantele distrug lumea. Aveți grijă de mama voastră, de tăticul vostru”, a declarat criminalul din Săcele.

„Părea la distrus psihic efectiv. Nu își amintește de faptele comise. Pur și simplu se afla sub influența substanțelor psihoactive, cred că etnobotanice, cel puțin așa a spus el și s-a trezit în fața scenei efectiv. El regretă cele întâmplate. Nu își amintește deloc faptele”,

a declarat Mihai Suciu, avocatul suspectului.

Criminalul din Săcele consuma stupefiante de la vârsta de 16 ani 

Tânărul de 24 de ani fusese părăsit la naștere și a fost crescut de tată și de mama lui vitregă. Bărbatul avea 58 de ani, iar femeia 62, și ambii erau pensionari. Deși se certau des, relația dintre tată și fiu era una strânsă, spun apropiații.

Bărbatul a ar fi început să consume substanțe interzise încă de la vârsta de 16 ani. Din această cauză ar mai fi avut probleme cu legea în trecut. A plecat în Franța să lucreze ca bucătar la un restaurant, iar acolo a încercat să își schimbe viața și să scape de acest viciu. Se apucase de sală și slăbise foarte mult în ultima perioadă, dar odată întors acasă a căzut din nou în patima stupefiantelor.

„Numărul celor care se recuperează este foarte mic. Cel mai mult recidivează. Mediul în care trăiesc, mediul pe care îl frecventează îi stimulează. Da, stupefiantele se găsesc destul de ușor și atunci tentația fiind foarte mare, recidiva este pe măsură”, a declarat un specialist. Doar în ultimul an, din cauza consumului de substanțe interzise în toată țara au avut loc cinci crime.