Este stare de alertă în Franța, unde toți polițiștii au primit ordin să fie vigilenți pentru prinderea unui deținut extrem de periculos, care a evadat. Vorbim despre un baron al stupefiantelor, scos de locotenenții săi din duba penitenciarului după o acțiune în stil comando. Aceștia au folosit arme grele, iar doi gardieni au fost uciși și trei răniți în schimbul de focuri. Atacatorii mascați au fost filmați în plină acțiune de către martorii dintr-un autocar.

Furgoneta penitenciarului care transporta un deținut a fost blocată la un punct de taxare pe Autostrada 154, din nordul Franței.

Citește și: „Escrocul de pe Tinder” a ajuns la închisoare! Ce pedeapsă a primit bărbatul care a țepuit 4 femei?

O ploaie de gloanțe au fost trase din două mașini, trei dintre agenții închisorii au fost uciși, iar alți trei sunt grav răniți, iar deținutul a evadat.

O altă înregistrare de amator surprinde momentele imediate de după. Se vede duba albă a închisorii cu o ușă deschisă, iar pe partea dreaptă oameni la pământ. Șoseaua este împânzită de filtre ale poliției și mașini de intervenție.

Evadarea deținutului, parcă luată din filme 

Exact ca în filme, în evadare ar fi fost folosite, potrivit Le Figaro, arme de război. Mașinile folosite în acțiunea fulger au fost rapid abandonat, iar deținutul evadat și complicii au dispărut cu un al treilea vehicul.

Unul dintre autoturisme a fost găsit incendiat la câțiva zeci de kilometri depărtare.

Supranumit „Musca”, acesta a fost identificat ca fiind drept Mohamed Amra, în vârstă de 30 de ani. Un individ care avusese o tentativă de evadare, chiar în urmă cu două zile, titirează Le Parisien. Potrivit aceleiași surse, bărbatul a fost deja condamnat pentru furt și este inculpat pentru tentativă de omor și este cunoscut ca fiind în fruntea unei rețele de trafic de stupefiante.

Întreaga poliție a Franței este mobilizată în căutarea evadatului și a complicilor săi, iar o anchetă minuțioasă a fost deschisă de autorități. În Parlamentul francez a fost ținut un moment de reculegere în memoria celor doi gardieni uciși de atacatorii care l-au eliberat pe deținutul periculos.