Două atacuri teroriste au avut loc în Rusia, în urma cărora 19 persoane și-au pierdut viața. Focurile de armă au fost trase încă din timpul zilei și au continuat până la lăsarea întunericului. Oficialii ruși au comunicat lichidarea a șase atacatori, însă nu au oferit mai multe detalii.

Atacuri sângeroase în Rusia

Scene de război au avut loc în Rusia, unde două atacuri teroriste au lăsat în urmă 19 morți, dintre care cincisprezece polițiști și un preot.

Grupuri de bărbați înarmați au luat cu asalt două biserici, o sinagogă și un punct de control al poliției. Înregistrările martorilor surprinde rafale de arme automate în două orașe.

Președintele Vladimir Putin nu a avut încă o reacție după aceste atacuri. Atacurile au fost declanșate la lumina zilei, timp în care mai multe mașini au fost distruse. Imaginile publicate de trecători arată clădiri în flăcări printre care și o biserică, iar rafalele de gloanțe s-au auzit și după lăsarea întunericului.

Citește și: VIDEO 20 de angajați au murit carbonizați în urma unei explozii la o fabrică de baterii

Două orașe din Republica Rusă Daghestan, Derbent și Mahaișcala au fost țintele atacurilor unor bărbați înarmați. O ploaie de gloanțe a spulberat liniștea localnicilor. Haosul a pus rapid stăpânire pe zonele atacate. Forțele de ordine s-au trezit în ambuscade organizate de atacatori.

Până la sosirea trupelor speciale ale FSB, polițiștii au dus greul confruntărilor sângeroase. Oficialii ruși au anunțat că nu mai puțin de cincisprezece polițiști au fost uciși în schimburile de focuri. Alții patru civili au murit printre care și un preot în vârstă de 66 de ani. În plus șase atacatori au fost lichidați, dar rușii nu au oferit amănunte despre identitatea lor sau motivația acestora și nici nu au anunțat dacă mai există fugari.

Totuși autoritățile cred că atacurile ar fi fost puse la cale în străinătate. În Daghestan au fost decretate trei zile de doliu.