E anchetă după ce pe internet au apărut mai multe filmări cu elevi, membrii ai unei fanfare din Călărași care erau puși să își ceară scuze în genunchi pe asfaltul încins. Imaginile cu impact emoțional au stârnit comentarii pline de revoltă, iar în timp ce părinții așteaptă explicații îndrumătorii sunt trași acum la răspundere.

Obligații să stea în genunchi pe asfaltul încins în plin soare.

Cei care îndură chinul și umilința sunt elevi de clasa a doua până într-a opta membrii ai Fanfarei Răsăritul Jegălia.

Elevii au fost pedepsiți și obligați să stea în genunchi pe asfaltul încins

Un instructor se răstește amenințător. Un val de revoltă au stârnit imaginile pedepsei postate pe Facebook. Comentariile arată indignare și îngrijorare deopotrivă și afirmă că ceea ce s-a întâmplat este ilegal și inuman.

Câțiva părinți au asistat la toată scena, alții au aflat abia acum varianta spusă de copii. Potrivit acestora totul a fost de fapt o lecție dată în glumă: „ Domnul a făcut o glumă cu noi fiindcă am fost neastâmpărați.”

Citește și: VIDEO Un bărbat din Vaslui, suspect că ar fi plimbat un cadavru în valiză. Criminaliștii au adunat mai multe probe

Fanfara Răsăritul Jegălia este finanțată de primăria comunei. Copiii au fost puși să stea în genunchi la Slatina, în timpul unui concurs susținut la începutul lui iulie: „Într-una din seri am înțeles, aflând astăzi de la mămici, că acești copii au deranjat liniștea celorlalți participanți la concurs, se pare că au rupt și o masă.”

DGASPC Călărași și a deschis o anchetă pentru a clarifica situația și a început audierile.

Sunt însă părinți care spun că vor face plângere în Instanță pentru că imaginile postate nu au avut acordul lor.