În Botoșani un bărbat de 45 de ani a murit în timp ce stătea pe o bancă la soare, iar în Suceava și-au pierdut viața trei persoane cu vârste cuprinse între 50 și 56.

Stresul termic la care este supus organismul poate afecta chiar și tinerii perfect sănătoși însă în cazul persoanelor care suferă de afecțiuni cardiovasculare corpul trebuie să facă un efort mult mai mare pentru a-și păstra temperatura normală așa că bolile se pot agrava.

Patru persoane s-au stins din viață din cauza temperaturilor extreme

De exemplu, un bărbat de 50 de ani din Suceava bolnav de inimă, dar și cu obezitate a leșinat pe marginea drumului. Din păcate, medicii n-au mai avut cum să îi salveze viața. Un alt bărbat de aceeași vârstă cunoscut cu ciroză a murit în curtea unei biserici, iar o femeie de 56 de ani fără boli cunoscute, dar care acuza în ultima vreme dureri în piept a fost găsită în casă fără suflare.

Citește și: VIDEO Copii și adulți, intoxicați în hotelul de 5 stele din Olimp. Autoritățile au deschis o anchetă în acest caz

Totodată consumul de alcool în această perioadă este o bombă cu ceas, avertizează medicii care mai spun că în aceste zile cu temperaturi extreme aproape jumătate dintre apelurile 112 reprezintă o urgență medicală. Duminică au fost înregistrate în medie cinci apeluri pe minut.