De fapt, micuțul suferea de o boală mult mai gravă, părinții și bunicii săi îi acuză pe medici, iar polițiști au deschis un dosar penal. „Îi consider drept vinovați de moartea nepotului meu și nu vreau că nu mi-l mai aduce nimeni apoi, dar vreau să nu mai moară alți copii din cauza lor”

Ayan avea numai doi ani, iar coșmarul bunicilor și al părinților a început vineri dimineață.

Vineri dimineață copilul meu s-a trezit cu febră foarte mare, i-am luat temperatura avea 41,2. Au venit domnii de pe ambulanță, i-au preluat febra i-au luat temperatura, într-adevăr nu mai era atât de mare dar, au zis că din punctul lor de vedere trebuie să mergem la spital să se facă mai multe investigații că febra asta foarte mare pornește de undeva.”

Un băiețel din Timișoara s-a stins din viață, după ce medicii i-au dat un diagnostic greșit

Părinții lui au sperat că la spitalul de copii din Timișoara vor afla ce se petrece cu fiul lor. Li s-a comunicat că e vorba de o posibilă otită. „M-a trimis vizavi cu copilul la policlinica de ORL. Am fost acolo la o doamnă doctor la consultat, s-a uitat și dânsa la urechile lui și a spus că într-adevăr urechiușele lui erau inflamate, dar totul pleacă de la gât și că trebuie să-l trec pe antibiotic”

Citește și: VIDEO Păpușă cu aluminiu, retrasă din magazine. Jucăria conținea o bucată de cretă pentru colorarea părului

După aceste verificări au fost trimiși acasă, însă starea copilului s-a agravat. În plus, febra nu scădea, iar în câteva ore au revenit la spital. „Când un bebeluș, un copil un adult, are o febră de 41,2 că nu mă duc îl a urgențe degeaba că știu că nu e ok să ajungi acolo.

Problema pornește de undeva”

Polițiștii au deschis un dosar penal

La a doua vizită la spital copilul ar fi fost așezat sub instalația de climatizare în încercarea de a-i coborî temperatura. „ L-au pus sub o climă, clima bătaia exact pe copil, exact la piciorușele lui era. I-au administrat într-adevăr o perfuzie nu știu ce e că nu sunt medic.

Au venit cu ceva injecții. N-am auzit până la 48 de ani, un copil cu temperatură de 40-41 să-l bagi sub o climă și să-l lași o oră jumate sub climă în condițiile în care copilul era lac de apă, înghețat deja i se învinețiseră degetele de la picioare”

Citește și: VIDEO Oamenii se pregătesc pentru codul roșu de caniculă. În 28 de județe va fi un weekend de foc

Primul diagnostic a fost greșit, abia un medic ATI a realizat că micuțul suferă de meningită meningococică fulminantă, dar era deja prea târziu. „Majoritatea cazurilor sfârșesc prin deces în câteva ore de la instalarea bolii. Ayan s-a stins în mai puțin de 24 de ore de la primul apel la unu unu doi. Părinții au depus o plângere împotriva medicilor, iar polițiștii din Timiș au deschis un dosar penal în acest caz.