Vânătoarea urșilor a fost interzisă în țara noastră în 2016, iar astăzi s-a dat undă verde pentru vânătoarea lor într-o ședință extraordinară în Parlament. Proiectul care prevedea acest lucru stătea în sertarul deputaților de mai bine de șase luni.

Legea care de undă verde pentru vânarea urșilor a fost adoptată în Parlament

Aceasta prevede împușcarea a 55 de urși cotă de intervenție.

Vorbim despre acele exemplare care se apropie prea mult de gospodării sau care atacă oamenii, dar de asemenea vor fi împușcate 426 de exemplare de urs brun, urși   care nu au avut contact cu oamenii care nu s-au apropiat prea mult de orașe. Vă reamintesc că populația de urși în țara noastră este estimată la opt mii, iar legea va intra în vigoare după ce va fi promulgată de președintele Iohannis.

O tânără de 19 ani a fost atacată de un urs și trasă într-o prăpastie în Munții Bucegi

În Munții Bucegi, o tânără de 19 ani a fost atacată de un urs pe un traseu marcat și aruncată într-o râpă sub privirile îngrozite ale iubitului ei. Salvamontiștii au raportat că tânăra a fost găsită decedată în Masivul Bucegi. Ea se afla într-o drumeție împreună cu iubitul ei.

Ajunsă în zona Jepii Mici din Munții Bucegi, tânăra a fost surprinsă de un urs, târâtă zeci de metri, iar apoi a căzut într-o râpă adâncă. Iubitul ei a fost martor la aceste scene tragice.

Citește și: VIDEO Șase copii au ajunși în spital, după ce au mâncat biscuiți care conțineau substanțe interzise. Un eveniment asemănător a avut loc și în Constanța

El a fost cel care a sunat la 112, oferindu-le salvatorilor locația exactă. Salvamontiștii din Prahova și jandarmii montani au pornit imediat în căutarea tinerei. La sosirea lor, au fost surprinși să observe că ursul încă era prezent în apropierea trupului neînsuflețit al fetei.

Inițial, s-a încercat recuperarea cadavrului cu un elicopter SMURD, dar zona, fiind foarte periculoasă și plină de vegetație, nu a permis aterizarea sau coborârea elicopterului suficient de mult pentru a prelua trupul.