Notele de la sesiunea din toamnă s-au afișat, însă nu au fost motive prea mari de bucurie, doar trei din zece elevi au reușit să ia de această dată examenul. Unii nu s-au dat bătuți și au depus contestații, iar alții s-au resemnat și așteaptă o nouă încercare la anul.

Elevii au obținut note mult mai mici la examenul de bacalaureat din toamnă

Liniște, acesta este răspunsul pe care l-am primit de la unii elevi, după ce și-au văzut notele de la a doua sesiune a bacalaureatului. Pe această listă de la vizier termenul respins apare de atât de multe ori încât cu greu mai zărești câte un reușit printre rânduri. Pentru unii dintre ei aceasta a fost prima sesiune. „Am dat direct în a doua sesiune”

Denis și Alexia au susținut împreună și a doua sesiune a bacaleaureatului, însă doar Denis a reușit să ia notă de trecere.

„După părerea mea nu cred că s-acorectat cum trebuia că știu ce am făcut și cred că merita mai mult.”

Citește și: VIDEO Elevii au fost prezenți la a doua probă de bacalaureat. Tinerii au avut o surpriză la vederea subiectelor

Alții în schimb nici nu s-au mai sinchisit să vină să își vadă nota și au trimis prietenii sau rudele fără să le dea instrucțiuni în schimb.

Județul cu cea mai mică rată de promovare este Bistrița Năsăud cu 24, 1% urmat de Gorj și Mureș cu 25,5% și 25,6%. În ultimele două decenii procentul celor care au reușit să ia examenul de bacalaureat în a doua sesiune a scăzut drastic de la peste 70% în anul 2004 la sub 30% anul acesta.

Trei din zece tineri au reușit să promoveze

În sesiunea de toamnă a bacalaureatului din acest an din cei peste 28 de mii de candidați prezenți peste 19 mii nu au reușit să ia notă de trecere la aceste probe. Rata de promovare a fost de 29,3%.

Citește și: VIDEO Zeci de mii de elevi au susținut din nou examenul de Bacalaureat. Poezia i-a salvat pe mulți dintre ei

Asta înseamnă că mai puțin de trei din zece elevi au reușit să ia notă de trecere la acest examen. 48 dintre aceștia au fost eliminați pentru fraudă, iar asta înseamnă că nu vor mai putea susține examenul de bacalaureat pentru următoarele două sesiuni. Rezultatele finale se vor afla vineri pe 30 august. Ca să treacă examenul elevii trebuie să ia minimum cinci la fiecare probă scrisă, însă media finală trebuie să fie peste 6.