Furtuna Nelson a făcut ravagii în Franța. Ploile torențiale au adus inundații cum nu s-au mai pomenit de o jumătate de veac. Apele revărsate ale unui râu din nord-vest au depășit șapte metri, iar sute de localnici au fost nevoiți să își părăsească locuințele. Apa a urcat la sud de Lyon cu mai mult de șase metri într-o zi și jumătate. Localnicii nu au mai trăit un așa potop de peste 40 de ani.

Citește și: VIDEO Vânt și vijelii în toată țara! Meteorologii au emis avertizări de cod galben și portocaliu

Situația este încă și mai gravă unde râul Creuse și-a revărsat apele care au depășit șapte metri în localitatea Descartes. Ploile diluviene au adus inundații de cod roșu și portocaliu duminică, dar abia luni, oamenii au putut fi scoși din zonele aflate sub urmările potopului.

Salvatorii de la protecția civilă au manevrat bărcile din apa care le trecea de brâu. În orașul Vienne, din nord-vestul Franței, totul este inundat. Peste 200 de case au trebuit evacuate.

Curajoșii s-au întors a doua zi să își recupereze ce se putea din bunuri. În tot acest dezastru, o persoană este dată dispărută. Ploi torențiale au fost și în Italia, iar în Marea Britanie, meteorologii au anunțat o săptămână întreagă de vreme rea.