Poșta Română este în grevă generală în toată țara. O parte dintre angajați au refuzat să lucreze și au protestat în instituții. Românii care așteaptă pensiile și alocațiile se tem că ar putea primi banii cu întârziere, în condițiile în care angajații Poștei Române spun că nu se vor întoarce la lucru până nu le vor fi mărite salariile.

Citește și: VIDEO Angajații din Sănătate amenință cu greva generală: „Sunt exact ca la minimul pe economie”

De cealaltă parte, conducerea companiei spune că nici nu se pune problema de întârzieri și au trimis în teritoriu alți angajați care să îi înlocuiască pe cei care protestează. Prima zi de grevă generală a poștașilor a debutat cu scandal la Buzău. Mai mulți reprezentanți ai Poștei Române din București au fost trimiși în teren pentru a le lua locul lucrătorilor aflați în grevă, sub pretextul distribuirii pensiilor. Lucrătorii ai poștei cu peste 30 de ani vechime reclamă faptul că salariul lunar nu ajunge nici măcar pentru plata facturilor.

În județul Buzău, luni, toate oficiile poștale au fost închise.

Pensionarii își așteaptă banii cu nerăbdare 

Scene similare au avut loc și în Cluj Napoca. Angajații trimiși să-i înlocuiască pe protestatari au fost opriți, iar oamenii au cerut să vină personal directorul general al Poștei Române. La Arad, sindicaliștii din poșta au sunat la 112, după ce inspectorii veniți de la centrala din București le-ar fi cerut să predea gestiunea.

Jandarmii sosiți la fața locului au aplanat situația, iar banii au rămas închiși și sub lacăt.

Și la Timișoara au fost proteste. Luni ar fi fost zi de plăți, însă din cauza grevei niciun leu nu a ieșit din casierii, totul spre disperarea pensionarilor și a celor care așteaptă alocațiile, care deși le dau dreptate poștașilor, își așteaptă banii cu nerăbdare. La Galați, sucursalele au fost deschise, însă oamenii aflau atunci când ajungeau la ghișeu despre grevă.

Pentru revendicările protestatarilor din poștă se numără creșterea cu 400 de lei net a salariilor angajaților, dar și creșterea sporului de loialitate acordat în tranșe salariaților ce au peste un anumit număr de ani lucrați în Poșta Română. Liderii de sindicat au anunțat că vor ține greva pe termen nelimitat, până când doleanțele le vor fi rezolvate.