A fost mobilizare de forțe în Pitești, după ce un cunoscut restaurant din oraș a luat foc cu zeci de oameni înăuntru. Doar intervenția angajaților, care au sărit în flăcări ca să îi salveze pe clienți, a făcut ca totul să nu se transforme într-o tragedie. Zecile de clienți care luau masa în restaurant au trecut prin clipe de groază. Oamenii au auzit alarma de incendiu, dar pe moment nu și-au dat seama de pericol.

În câteva secunde, fumul a inundat clădirea și s-a declanșat panica.

„Fix pe terasă s-au auzit niște pocnitori deasupra noastră, curentul era deja luat, alarma pornise. După ce s-au auzit cu bubuiturile, a venit doamna și ne-a zis să ieșim. Eu îmi uitasem geaca, am căutat-o și nu o mai găseam. Când să fug, toate scaunele aruncate era să cadă în cap” „Ne-am speriat, erau scaune turtite.

Ne-am ridicat și am fugit jos”
, au declarat mai mulți martori.

Citește și: Cine sunt cei doi oameni care au pierit în incendiul de la Suceava? Flăcările au izbucnit în apartamentul în care locuiau

Când au văzut flăcările uriașe, angajații nu au stat pe gânduri. S-au aruncat în foc ca să salveze clienții. Când au sosit pompierii, atât clienții, cât și angajații reușiseră să iasă, însă terasa și acoperișul restaurantului ardeau pe o suprafață de 200 de metri pătrați, iar focul risca să se

extindă. După câteva zeci de minute, salvatorii au reușit să lichideze incendiul. Se pare că flăcările au izbucnit de la un cablu supraîncălzit.