Șoferii care se urcă băuți sau sub influența stupefiantelor la volan pot rămâne zece ani fără permis. Un proiect de lege în acest sens prevede totodată și pedepse cu închisoarea. Cu mai multe detalii a venit reporterul Iasmina Ardelean, în cadrul jurnalului NEWSTIME.

Citește și: VIDEO Mama Monicăi, tânăra ucisă de șoferul teribilist din Timiș, declarații halucinante: „Nu mi-a spus că fata e decedată”

„Șoferii care se urcă la volan băuți sau sub influența stupefiantelor nu vor mai avea dreptul să conducă pe o perioadă de până la zece ani. De asemenea, orice șofer prins că a consumat substanțe interzise sau că are o alcoolemie de peste 0,80 la mie va primi și o pedeapsă cu închisoarea, cuprinsă între unu și cinci ani. Nu va mai exista posibilitatea ca acești șoferi să fie sancționați cu amendă penală, așa cum se întâmpla până acum.

Totodată, nu va mai putea fi dispusă amânarea pedepsei pentru cei condamnați definitiv în astfel de cazuri. Proiectul de lege a fost votat de Parlament și va ajunge pe masa președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare. Acestea au fost informațiile”
, a declarat Klaus Iohannis.