Șoferul începător care și-a condus spre moarte prietena de 17 ani a fost audiat marți, 14 mai 2024, de polițiști. Tânărul se consideră nevinovat, dar a avut o reacție halucinantă legată de viteza mașinii. Instructorii auto spun că valoarea indicată de șofer este sinonimă cu dezastrul.

Citește și: VIDEO El este Ilie, preotul din Argeș ucis de un șofer fără permis! A lăsat în urmă o soție și doi copii

Sunt imagini surprinse cu puțin timp înainte de accidentul din Timiș. Mașina condusă de șoferul de 19 ani se deplasa pe o porțiune de drum cu limită de 90 de kilometri pe oră, era însă începător, așa că legislația prevede pentru el o limită de 70 de kilometri pe oră. Ce înțelege prin asta un șofer de 19 ani care obținuse permisul în urmă cu numai cinci zile?

„N-aveam viteză, aveam 115- 120 maxim”, este declarația halucinantă a tânărului.

„Înseamnă dezastru aș putea să spun. Are foarte multă adrenalină la acea viteză și va percepe eronat anumite probleme apărute în trafic, lipsa experienței în manevrarea volanului, riscul de a încurca pedalele”, a declarat un instructor auto.

Mama Monicăi, declarații halucinante: „Nu mi-a spus că fata e decedată”

Bolidul abia a primit cadou s-a răsturnat de patru ori, iar tânăra de 17 ani aflată pe locul din dreapta a murit. Monica era elevă, dar și muncea în același timp. Era angajată la un supermarket din Timișoara, iar în acest weekend a fost de serviciu. O tânără mereu veselă, cu un viitor luminos, spun apropiații dar totul s-a sfârșit noaptea de duminică spre luni. Mama tinerei nici măcar nu a știut că fiica ei e decedată, până a ajuns la fața locului.

Nici atunci, femeia nu a primit informații concrete și i s-a spus că fata este în ambulanță.

„Nici poliția nu mi-a dat informații. Eu mi-am sunat fata noaptea, mi-a răspuns un polițai, m-a luat așa peste picior. Mi-a spus că primește îngrijiri, nu mi-a spus că fata e decedată. Nu mi-a spus absolut nimic. Eu când am ajuns la locul faptei, nici atunci nu mi s-a spus.

„Aveți răbdare, e în ambulanță fata” și fata era trântită pe jos”, a declarat mama victimei.

În ziua accidentului, tânărul a postat un clip din mașina mamei sale. Cu o singură mână pe volan, s-a filmat în timp ce conducea pe același sector de drum pe care a avut loc tragedia.