În Sud, o femeia a fost prinsă sub un copac smuls de vân. În Maramureș o tragedie a fost evitată ca prin minune, după ce un arbor a căzut într-un camping. Probleme au fost și în Cluj Napoca. Un șofer blocat în mijlocul străzii inundate a suferit un atac de panică și a fost preluat de medici. Aproape de Firiza în Maramureș, furtuna a făcut prăpăd. Mai multe persoane aflate la pescuit au fost la un pas să fie surprinse de un arbore rupt de forța vântului.

La un pas de tragedii din cauza vremii

Situația s-a repetat la sute de kilometri distanță în sudul țării doar că de data aceasta vorbim și de o victimă, un copac a căzut pe o stradă din Caransebeș și o femeie a fost rănită. A ajuns la spital cu fracturi, spun medicii. În Cluj Napoca au fost trimis inclusiv mesaj Ro alert.

Cantitățile de apă căzute într-un timp foarte scurt au inundat centrul orașului, dar și unele zone de la periferie.

Citește și: VIDEO Birocrația dă liber la safari cu urși. Excursiile de acest tip au devenit foarte accesate de turiștii străini

Șoferul acestei mașini un bărbat care avea probleme cardiace s-a speriat și a suferit un atac de panică.

A fost scos cu greu din autoturism de pompieri. Totul s-a petrecut într-o zonă inundată la fiecare ploaie mai puternică. Un bistrițean afilmat cum curtea gospodăriei s-a albit în doar câteva minute. Grindină a căzut în cantități impresionante.

O femeie a fost prinsă sub un copac smuls de vânt

Așa s-a întâmplat și la Buzău. În unele zone din cauza intensității fenomenelor extreme meteorologii au emis avertizări de tip cod roșu.

Până după miezul nopții este valabil un cod galben de instabilitate atmosferică ce vizează mai bine de jumătate din țară.

Citește și: VIDEO Recalcularea pensiilor este o mare dezamăgire pentru cei cu ani de muncă în spate. Vârstnicii contestă deciziile

La rafală vântul va atinge viteze de 60 km/h, iar precipitațiile vor însuma patruzeci de litri pe metrul pătrat. Miercuri și joi instabilitatea atmosferică accentuată se va manifesta în special în Estul și Sud-Estul româniei spun meteorologii.