Copiilor sub 11 ani ar trebui să le fie interzis să aibă un telefon mobil, iar cei sub 13 ani să nu mai poată intra pe rețelele de socializare. Aceasta este discuția care a monopolizat opinia publică din Franța zilele acestea. Deja, la Paris, elevii nu au voie cu telefoanele în școli. Fără acces la orice fel de telefon pentru copiii cu vârste sub 11 ani și fără smartphone cu internet pentru cei sub 13 ani. 

Citește și: VIDEO Păcănelele fentează legea! Cum reușesc să își desfășoare activitatea în continuare?

În ceea ce privește utilizarea rețelelor sociale, acestea ar trebui permise doar de la 15 ani în sus și doar pe platforme considerate etice. Sunt recomandările unei comisii prezidențiale franceze, în urma unui studiu asupra impactului negativ al acestor device-uri asupra sănătății mintale a tinerilor.

În România, folosirea telefoanelor mobile în timpul orelor este interzisă, dar există o controversă dacă cei mici să aibă acces sau nu la un smartphone. Cunoscutul om de televiziune, Iuliana Tudor, a vorbit deschis despre acest subiect, la podcastul lui Horia Brenciu, în care a povestit că fiul său nu a avut telefon mobil până la vârsta de 12 ani.

„M-am certat cu toată familia, inclusiv cu soțul mea.

Texte de genul: „Vai, dar săracul copil! Va fi frustrat. Toată lumea are”. Asta i-am transmis lui Tudor. Dragul meu, când vezi o turmă, că face toată lumea la fel, apucă-te și gândește-te doar atât. Bă, cum să fac eu ceva altfel. Nu fi cu trendul! Dacă tu preiei adevărul altora, atunci tu nu vei știi niciodată cine ești”, a declarat Iuliana Tudor.

În întreaga lume cresc îngrijorările privind efectele negative ale tehnologiilor.

Experții recomandă tot mai des ca aparatele inteligente să rămână exclusiv la nivelul de instrumente folositoare.