În urmă cu aproape un an, Xonia a fost oprită de polițiști în timp ce se afla la volanul mașinii și a fost testată cu aparatul etilotest și drug test. A suferit un șoc uriaș când a aflat că rezultatul drug testului a fost pozitiv, știind că nu a consumat substanțe interzise niciodată.

Legea schimbată- refuzi testarea, rămâi fără permis

S-a întocmit un dosar penal, Xonia a rămas fără permis, iar veste a ajuns rapid în titlurile de presă.

Abia după lungi așteptări artista a reușit să își găsească dreptatea. „Clienta mea a fost foarte afectată având în vedere că a fost privată de dreptul de a conduce și s au încălcat fundamental multe drepturi, imaginea ei a fost extrem de afectată întrucât a fost complet nevinovată și cu toate acestea atâtea luni de zile a fost ținta jignirilor opiniei publice.”

Citește și: VIDEO Doi tineri iubiți din Călărași au fost stropiți cu acid într-un atac la comandă. Există trei suspecți în acest caz

IML a confirmat faptul că artista nu a consumat substanțe interzise niciodată și în corpul ei nu au fost găsite substanțe de niciun fel. Numai că până la rezultate vedeta nu a avut voie să urce la volan. Precum Xonia ar putea păți acum orice șofer care refuză testarea cu aparatul drug test.

Înainte, cei opriți puteau refuza testarea cu aparatele poliției, iar dacă acceptau analizele IML, rămâneau cu permisul până la sosirea rezultatelor, acum legea s-a schimbat.

„Conducătorii auto care refuză testarea cu aparatele fie drug test fie etilotest sunt conduși la sediile de medicină legală, la unități medicale pentru recoltarea probelor biologice, iar pentru acești conducători auto se ia o măsură administrativă de retragere a permisului de conducere până la sosirea rezultatului probelor”

Ordonanța de urgență îi sperie pe mulți

A împărțit România în două.

Pe de-o parte unii spun că măsura este bună, de cealaltă parte mulți dintre oameni sunt îngrijorați din cauza rezultatelor fals pozitive indicate de aparatele drug test.

Nu puține au fost situațiile în care drug testul poliției a dat erori. Marius este fost șofer de ride share și unul dintre cei pățiți. A fost descoperit pozitiv la șapte substanțe. Abia după câteva luni rezultatele au venit și i-au contrazis pe polițiști.

Imaginea mea a fost denigrată vreau să vă zic că m-a afectat psihic.”

Citește și: VIDEO Mașina unei familii în care se aflau și doi copii minori a fost atacată cu un baston telescopic de către un bărbat nervos

În replică reprezentanții poliției au transmis că doar un procent de 15-20% la sută din totalul rezultatelor au fost fals pozitive.

În plus, conform noii legi șoferului nu este întocmit și dosar penal până nu vin rezultatele oficiale de la IML, ci doar îi este suspendat dreptul de a conduce.