În comuna Dobrun din județul Olt, un tânăr antreprenor de 31 de ani a construit o moară unică în România, care îmbină măcinarea tradițională cu automatizarea modernă, folosind fonduri europene. Investiția de peste 200.000 de euro a dus la crearea unei mori care folosește pietre pentru o măcinare lentă, similară celei de acum un secol. Făina integrală produsă aici se vinde acum în toată țara, la prețuri de 7-8 lei pe kilogram.

Moara Automatizată cu Măcinare Tradițională

Modern ca pe vremea bunicilor nu este o greșeală de exprimare, ci o investiție unică în țară. Un producător din Olt a construit cu fonduri europene o moară automatizată, dar care se folosește de pietre pentru o măcina are lentă ca în urmă cu peste un secol.

Un tânăr antreprenor procesează cerealele pe plan local de pe sute de hectare, iar făina se vinde acum în toată țara.

Alex are 31 de ani, iar împreună cu alți patru producători din Olt a reușit să pună pe picioare o moară unică la noi în țară care îmbină tradiționalul cu modernul.

Citește și: VIDEO Tragedie la pelerinajul de la Mecca. Cel puțin 22 de morți din cauza căldurii extreme

Prin investiția de peste 200.000 de euro bani europeni, tânărul din comuna Dobrun a reușit să aducă pe piață o făină diferită de cea de import.

Un kilogram de făină integrală se vinde cu 7- 8 lei. Moara deschisă în urmă cu o lună a ajutat și afacerile locale să se dezvolte tânărul a încheiat contracte cu brutăriile din județ, astfel că mulți clienți mănâncă acum pâine produsă din grâul măcinat la moară.

România e obișnuită să exporte materie primă mai ieftină, dar o astfel de afacere poate întoarce roata veniturilor. Făina exportată poate fi vândută la prețuri mai mari.