Pelerinajul de la Mecca s-a desfășurat anul acesta sub temperaturi de peste 48 de grade Celsius, transformând una dintre cele mai mari adunări religioase din lume într-un infern. Cel puțin 22 de pelerini au murit din cauza insolației și a căldurii extreme.

Morți pe caniculă în pelerinajul de la Mecca

Cel puțin 22 de oameni au murit din cauza căldurii în timpul pelerinajului de la Mecca.

Cu temperaturi care s-au apropiat de 50 de grade celsius, una dintre cele mai mari adunări religioase din lume s-a desfășurat într-un uriaș cuptor. 1,8 milioane de musulmani, majoritatea venind din străinătate, au înfruntat vara toridă pentru a participa la pelerinajul de la Mecca, care se desfășoară anual în această perioadă.

Citește și: Maria Moculescu, declarații șocante despre chinurile la care o supunea fostul soț, Horia Moculescu: „Femeie gravidă, legată de mâini și de picioare”

Cu temperaturi de peste 48 de grade, oamenii au fost văzuți întinși pe marginea drumului sau căutând adăpost la umbra clădirilor și mașinilor. Autoritățile au adus umbrele și au împărțit apă. Dar chiar și așa, canicula a făcut victime. Pe muntele Ararat, unde rugăciunile s-au ținut în aer liber, 14 pelerin iordanieni au murit din cauza insolației. Alți 17 au fost declarați dispăruți transmite AFP.

Și Iranul a raportat moartea a 5 pelerinii, dar nu a precizat cauza acestora li s-au adăugat alte decese din diferite țări.

Ministerul Saudit al sănătății a emis o alertă de căldură și i-a sfătuit pe pelerini să evite ieșirile la orele amiezii și să se hidrateze constant. Căldura intensă din Arabia Saudită a adus anul trecut moartea a 240 de oameni. Cele mai multe victime la Haj, așa cum este denumit pelerinajul de la Mecca, s-au înregistrat în 2015, când peste 2000 de persoane au fost strivite într-o busculadă.