Tânărul de 19 ani care era în dreapta în momentul producerii accidentului este acuzat acum de ucidere din culpă, dar și de vătămare corporală din culpă. 

Cazul crimei din parcul Pantelimon

„În loc să fiu eu acolo, în locul nepotului îngropat, să vină nepotul la mine cu o lumânare mă duc eu cu o lumânare și fata asta se chinuie într-un picior știți ce groaznic este. 

Erau doi copii, doi boboci de copii înfloriți erau niște copii extraordinar și dintr-o dată unu este acolo unde n-ar trebui să fie, ar trebui să fiu eu sau bunica lui și celălalt să se va chinui toată viața lui cu un picioruș. Viața asta este așa de dureroasă”

Sunt vorbele sfâșietoare ale bunicului celor doi copii care au fost spulberați de un autoturism în parcul Pantelimon.

Pentru bătrânul cu lacrimi în ochi faptul că unul dintre tinerii din mașină va fi pedepsit mai aspru nu reprezintă nimic. Întreaga familie este dărâmată și nici măcar o minune nu le mai poate alina acum suferința.

„Acel copilași trecuse de la etapa de copil la băiețel și tati era mândru de el și mami era mândră de el și dintr-o dată să-l vezi că acel copil când ai mers dimineața a mers și am și am făcut cumpărături voiam să plecăm la bulgari și noi la mare, am făcut cumpărături dimineața

și la ora 19:30 să auzim că nu mai este”, a spus bunicul micuților.

Citește și: VIDEO Copiii de la o grădiniță din Brașov împart baia cu clienții de la cârciumă. Micuții învață într-un cămin cultural vechi de secole

Inițial pasagerul d e 19 ani a fost acuzat că i-a încredințat șoferului minor cu bună știință autoturismul doar că acum procurorii au extins urmărirea penală.

Tânărul s-a ales cu acuzați în plus. Ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Pasagerul din dreapta a fost acuzat de ucidere din culpă

Totuși, avocatul familiei victimelor spune că decizia de schimbare a încadrării reprezintă o normalitate și ar trebui să fie un exemplu pentru cei care comit astfel de infracțiuni.

„Am considerat că este oportun pentru ca în ședința comisiei juridice de mâine a Parlamentului să se modifice și propunerile noastre în sensul că infracțiunile pentru minor să fie dublate ca

și cuantum. Modalitatea de executare să fie strict în regim de detenție.”

Citește și: VIDEO Principalul suspect al dublei crime din Constanța ar fi ucis mai multe femei. Anchetatorii cercetează alte cazuri similare

Pe de altă parte se așteaptă rezultatele expertizelor suplimentare cerute de familie, după ce raportul de dinamică a arătat că șoferul adolescent circula cu o viteză de peste 60 km/h în condițiile în care în zona unde s-a produs accidentul limita de viteză era de 5 km/h.

Și în cazul minorului care era la volan încadrarea a fost schimbată în urmă cu două săptămâni.

Inițial băiatul a fost acuzat de ucidere din culpă, însă după ce procurorii au descoperit că acesta ar fi consumat gaz ilariant acuzația s-a transformat în omor calificat.