Aderarea țării noastre la spațiul Schengen pe calea aeriană, dar și investițiile în modernizarea aerogărilor cresc apetitul românilor pentru călătoriile cu avionul. De altfel, reprezentanții aeroporturilor din țară estimează că anul acesta va fi depășit recordul de pasageri, înregistrat în 2023.

Citește și: VIDEO Haos pe aeroporturile din Marea Britanie! Sute de zboruri au avut întârzieri masive

Unul dintre cele mai moderne terminale din țară și după ce a fost eliminată verificarea documentelor formalitățile pe Aeroportul Internațional din Iași, durează acum doar câteva zeci de minute,

asta înseamnă motive în plus pentru a călători. Aprilie a fost prima lună în care românii au călătorit în țările Schengen, fără să mai stea la rând la controlul documentelor, iar asta pare că ea a făcut să călătorească mai mult.

Dacă ne uităm la cifre, de la o lună la alta, traficul a crescut cu 20.000 de persoane doar la Iași. Pentru anul 2024, pe Aeroportul din Iași este de cel puțin 2,6 milioane de pasageri, în comparație cu 2,3 milioane, cât s-a înregistrat la finalul anului trecut.

Otopeniul este cel mai mare aeroport al României. Aici, se înregistrează un trafic anual de 14,6 milioane de pasageri, însă în următoarea perioadă s-ar putea atinge un vârf de 18 milioane de pasageri.