Mai nou, în aeroporturi contează și greutatea pasagerilor, nu doar câte kilograme are un bagaj. Două femei susțin că au fost rănite și umilite după ce ar fi fost date afară dintr-un avion, pentru că erau prea mari. Mai mult decât atât, însoțitorul de zbor le-ar fi spus că era necesar să își rezerve câte două locuri fiecare. Angel și prietena sa erau deja îmbarcate într-o navă Air New Zealand, când cele două au fost obligate să părăsească avionul din cauza unui motiv neașteptat, spun ele, greutatea lor.

„Ar fi trebuit să rezervați patru locuri. Trebuia să vă rezervați două locuri fiecare”, aceste vorbe tăioase ar fi fost rostite de o însoțitoare de bord, în timp ce încerca să lase cotiera în jos pe lângă doamna Harding. O jignire gratuită, susține pasagera, care a fost în final nevoită să și caute un alt zbor. Deși compania aeriană s-a oferit să plătească pentru mâncarea și zborurile femeilor, înainte ca acestea să se îmbarce într-un alt avion în aceeași zi, cele două cer acum despăgubiri pentru durere, umilință și traumă.

Tot mai multe companii vor să își cântărească pasagerii 

Să fie însă vorba despre discriminare sau de siguranța pasagerilor? Tot mai multe companii au anunțat recent că vor începe să cântărească și pasagerii, nu doar bagajele lor de mână. Călătorilor li se va cere să urce pe un cântar digital atunci când fac check-in-ul, însă informațiile despre greutatea pasagerilor vor fi confidențiale.

Citește și: Magazinele din cel mai mare aeroport din țară, închise temporar! Călătorii sunt revoltați: „Ca la noi, la nimeni!”

Chiar și așa, ideea de a cântări persoanele asemenea unor trolere a născut un val de reacții. Până în prezent, cântărirea pasagerilor s-a realizat numai cu ajutorul voluntarilor la companiile Korean Air, Air New Zealand și Hawaii Air.