Cel mai mare aeroport din țară, Henri Coandă, arată de parcă a fost abandonat. Magazinele duty free și-au închis porțile după ce contractul cu firma care administra aceste spații s-a încheiat. Până la reamenajare, călătorii sunt cei care au de suferit.

„Au închis totul pe aici, nu putem cumpăra absolut nimic. Foarte multă lume nemulțumită”, se plâng călătorii.

Cei care au călătorit cu avionul în ultimele zile au avut parte de o surpriză neplăcută: în cel mai mare aeroport din țară magazinele au pus lacătul pe ușă

Cei care au călătorit cu avionul în ultimele zile au avut parte de o surpriză neplăcută: în cel mai mare aeroport din țară magazinele au pus lacătul pe ușă. Călătorii sunt întâmpinați în schimb cu rafturi goale și benzi care limitează accesul.

Doar saloanele oficiale pot fi folosite în acest moment: „Nu puteți să cumpărați nimic din aeroport, totul este închis”, „Ne plăcea și să nu ne plictisim și oricum găseam, cumpăram câte un parfum, o pereche de ochelari”, „Chiar rău. Deja sunt puține. Am fost în mai multe țări și deja sunt puține(n.red. în România), dacă le închidem atunci nu e ok.”

Citește și: Trenuri anulate și întârzieri de 450 de minute pe căile ferate din țara noastră! Călătorii sunt disperați: „Colosal de mult! Insuportabil!”

Responsabilii spun că va mai dura mult până când lucrurile vor reveni la normal.

„30 de zile vor fi închise magazinele, timp în care se vor face reamenajări pentru deschiderea altor spații comerciale. Reprezentanții aeroportului susțin că s-a încheiat contractul cu vechea firmă care se ocupa de zona comercială, iar acum o altă companie va administra zona magazinelor din aeroport,

a transmis Mădălina Bichir, reporter Kanal D.  

Mulți dintre cei care au plecat luni au fost luați prin surprindere și au aflat vestea abia când au ajuns la aeroport: „Ca la noi, la nimeni! E extraordinar de mult o lună. Mai pleci, mai faci un cadou, mai cumperi ceva, dar asta e România”, „Noi chiar ne doream să luăm pentru prieteni, pentru familie, câteva cadouri.”

Nu este pentru prima dată când magazinele de tip duty free sunt închise. În vara anului trecut, spațiile comerciale din aeroport au avut lacătul pe ușă timp de o săptămână, din cauza unei probleme similare.