Aproape 200 de pasageri au avut parte de o cursă de coșmar, în timpul unui zbor din Bruxelles în București, care a avut loc pe 18 ianuarie. Bărbatul de 47 de ani a început să aibă un comportament agresiv încă de la controlul de securitate, însă a fost primit în aeronavă. Situația a început să degenereze în timpul zborului, când bărbatul a început să se certe cu ceilalți pasageri, dar și cu însoțitorii de zbor.

La un moment dat, echipajul aeronavei ia în calcul inclusiv aterizarea forțată pe un aeroport de pe traseu.

Citește și: Și-a ucis iubita apoi și-a pus capăt zilelor! Cei doi formau un cuplu de ani întregi, însă relația nu ar fi fost una fericită

Ei au anunțat autoritățile cu privire la prezența poliției de frontiere la aterizare. Bărbatul de 47 de ani a recurs la un gest extrem sub privirile celorlați pasageri.

El s-a retras în zona de Business, acolo unde a scos o lamă de ras, pe care o ținea ascunsă în gură. El a încercat să își ia viața cu lama respectivă, cu care s-a tăiat pe mâini. Ofițerii au intrat de urgență în aeronavă, în timp ce pasagerii aflați la bord au fost debarcați pe ușa din spate a aeronavei. Bărbatul a fost preluat de o ambulanță chemată pe pista Aeroportului Otopeni, potrivit observatornews.ro.  

Cine este bărbatul care a încercat să își ia viața pe Aeroportul Otopeni?

Bărbatul a fost dus de urgență la spitalul Floreasca, apoi la Obregia. Din primele informații s-a aflat că bărbatul care a încercat să își pună capăt zilelor este un infractor periculos. Surse din anchetă spun că ar mai fi avut tentative de suicid și mai multe internări la Psihiatrie încă din 2010.

E are 47 de ani și este din Galați. Bărbatul are un trecut infracțional, inclusiv tentativă de omor și viol. În aceste momente, starea lui este una stabilă și se află sub supraveghere.

„Starea pacientului este stabilă. Este în zona de supraveghere. Va fi repartizat pe una din secții pentru evaluare”, a declarat Adrian Țibrina, manager al Spitalului Obregia.

Raed Arafat s-ar fi aflat la bordul aeronavei

În aeronavă, a cărei cursă a fost Bruxelles- București, se aflau mai mulți demnitari de rang înalt, printre care și Mircea Geoană și  Raed Arafat, au declarat surse pentru Antena 3 CNN. El a fost escortat alături de ceilalți pasageri, pe cealaltă parte a aeronavei. Compania de zbor vrea să-l dea în judecată pe bărbatul periculos și să-și recupereze pagubele produse de acesta.

„Compania Națională de Transport Aerian evaluează inițierea unei acțiuni în instanță împotriva pasagerului, pentru descurajarea acestor manifestări, dar și pentru recuperarea pagubelor produse În conformitate cu Codul Aerian al României, faptele pasagerului se încadrează la fapte penale, care se pedepsesc cu închisoare”,  a transmis compania de zbor.