Ca să prindă locul cel mai bun pentru un grătar în inima munților, turiștii s-au trezit cu noaptea în cap și nu doar românii au sărbătorit 1 Mai în aer liber. Lângă o pădure de la marginea Brașovului, câțiva studenți străini și-au potolit foamea cu preparate românești gătite chiar de ei.

Citește și: VIDEO Petreceri de fițe în Mamaia! Câți bani au scos românii pentru o sticlă de șampanie?

Chiar dacă n-au multă experiență, acești tineri încearcă să facă grătarul perfect pentru gașca lor de prieteni. Sunt studenți din Gabon, Congo, Coasta de Fildeș și Haiti, s-au adaptat perfect la obiceiurile românești. Nu va mai dura mult până când vor deprinde secretele micilor.

În poiana de lângă Lacul Noua din Brașov, aerul curat de munte s-a aromatizat rapid cu miresmele micilor și fripturilor sfârâind pe grătar.

După mesele îmbelșugate, unii petrecăreți au trecut la mișcare. Pajiștea dintre munți a fost perfectă pentru o partidă de volei. Cei mai curajoși s-au dat cu tiroliana, iar cei cu antrenament mai puțin, cu barca.

A fost distracție pe cinste și pe Valea Doftanei din județul Prahova, dar aici nu doar grătarele au fost încinse toată ziua, ci și horele. Atmosfera de vacanță a fost completată și de vremea frumoasă de la munte.

Chiar dacă soarele a mai fost acoperit de nori, termometrele au arătat maxime de 20 de grade.