Tânărul avea 18 ani și ar fi trebuit să se pregătească pentru bac acasă. Situația lui era una complicată. Tânărul era crescut de bunică, mama sa era imobilizată la pat.
Citește și: VIDEO Primăriile au reluat activitatea cu publicul. Oamenii stau la cozi la taxe și impozite
Cei care îl cunosc sunt șocați de cele întâmplate. Toți îl lăudau, toți îl apreciau, atât băieți cât și fete.
Este evident că s-a simțit nesusținut și a intrat într-un soi de depresie. Impactul lipsei de sprijin asupra victimelor bullying-ului se manifestă prin izolare socială și emoțională.
Un elev de 18 ani s-a stins din viață
Reprezentanții ISJ Tulcea nu știau de cazurile de bullying din liceul respectiv. Un semn a existat totuși încă de acum doi ani, în legătură cu problemele lui Lorant.
„Nu am fost informată niciodată că ar fi fost cazuri de bullying. Știu, într-adevăr, că în clasa a zecea a solicitat activitate de consiliere, nu și-a dorit să fie în școală din jenă, probabil, față de ceilalți colegi. Ci a avut aceste activități în centrul județean.”Suicidul este a doua cauză de deces în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani. Consilierea familială poate îmbunătăți comunicarea și relațiile în cadrul familiei. Atât profesorii, cât și ceilalți adulți implicați în sistemul familial trebuie să fie proactivi în identificarea și sprijinirea copiilor aflați în situații de vulnerabilitate. Ajutorul psihologilor și al psihiatrilor nu trebuie să fie un subiect rușinos, ci o necesitate.