Catedrala Mântuirii, construită din banii neamului, are nevoie de mai mulți sponsori. Patriarhul Daniel îi îndeamnă pe credincioși să fie mână largă și să doneze bani pentru finalizarea mozaicului din interior. Mulți sunt încântați să contribuie la construirea palatului bisericesc, în timp ce alții spun că deja s-au irosit suficienți bani pentru catedrală.

Citește și: Rugăciuni și înmormântări în Casa Poporului! Capela parlamentarilor, sfințită cu trafaletul chiar de Patriarhul Daniel

„Și vă îndemnăm să contribuiți fiecare, mai ales cu cât poate fiecare, pentru pictarea chipului sfântului, al cărui nume îl purtați. Există picturi mari și mai costisitoare”, a declarat Patriarhul Daniel.

Motivul pentru care Patriarhul Daniel îndeamnă credincioșii să doneze 

Din gura Patriarhului Daniel n-a venit o rugăminte, ci un îndemn. Iar asta îi revoltă pe mulți credincioși.

Bani ar fi. Doar în acest an, Guvernul a alocat pentru Catedrala Mântuirii Neamului 29 de milioane de euro. Iar săptămâna trecută a mai plusat cu încă 20 de milioane de euro la solicitarea Secretariatul de Stat pentru Culte. De ce aceste sume nu sunt suficiente, ne explică tot Preafericitul Daniel.

„Nu se trage acolo cu pensula și se pune câte o pietricică foarte micuță”,

a mai spus Patriarhul.

Într-adevăr, în ultimii 8 ani în conturile Patriarhiei au intrat aproape 200 de milioane de euro, bani publici, pentru construirea grandioasei catedrale. Biserica Ortodoxă Română vrea să dea gata Catedrala Mântuirii Neamului până pe 30 septembrie 2025, când se vor împlini 100 de ani de existență a Patriarhiei Române.