Plicul cu decizia a venit cu emoții pentru fiecare vârstnic, dar calculele de acasă nu se potrivesc cu cele de la casa de pensii, așa că oamenii se simt dezamăgiți după toate promisiunile autorităților.

Pensionarii sunt revoltați după ce a avut loc recalcularea pensiilor

Ca o ironie a sorții în localitatea giurgiuveană singureni bătrânii parcă sunt ai nimănui.

Speranțele că poate după marea recalculare o vor duce mai bine s-au năruit într-o clipă pentru mulți dintre vârstnicii care au stat zile în șir cu ochii ațintiți spre poartă în așteptarea poștașului.

În loc să li se ușureze bătrânețea unora parcă li s-a mai adăugat o povară. Este și cazul acestei femei căreia după recalculare i-a dispărut jumătate din pensie.

Doamna Marieta locuiește în satul stâlpu tot din Giurgiu și aici deciziile de recalculare au adus doar dezamăgire.

În zadar a sperat aceasta că nu va mai fi nevoită să calculeze fiecare leu din pensie pentru că după marea majorare promisă de autorități diferența e doar praf în ochi. „27 de ani de serviciu și mi-au pus 12 lei și mie”

Citește și: Theo Rose, despre relația dintre ea și Anghel Damian. Din ce motive începe o ceartă între cei doi: „M-am obișnuit și eu să nu mai fac o dramă”

Alți pensionari se confruntă cu decizii greșite de pe care lipsesc ani de muncă sau puncte de contributivitate. „Mi-a lăsat-o tot aceeași. Am văzut și eu numărul de puncte realizate de la 29 la 23. Cel mai înfocat sunt de grupă pentru că eu de acolo uite cum sunt de la grupă”

Mulți dintre ei sunt pe minus cu banii

Probleme sunt semnalate în toată țara. Câteva sute de pensionari au protestat în mai multe orașe din Valea Jiului. Aceștia sunt nemulțumiți de deciziile primite, după ce a observat sume în minus cuprinse între-o 1800 și 2800 de lei. Chiar dacă pensia lor nu va fi diminuată, nu vor beneficia de viitoarele indexări. Ei au pornit într-un marș cu mașinile claxonând pe principalele străzi din oraș.

Citește și: VIDEO Recalcularea pensiilor este o mare dezamăgire pentru cei cu ani de muncă în spate. Vârstnicii contestă deciziile

Pentru a corecta din valul de greșeli semnalate de pensionari autoritățile au decis ca de la 1 octombrie să crească pragul pentru care pensiile nu se impozitează de la 2000 la 3000 de lei. După recalculare peste unu virgulă două milioane de pensionari au depășit suma de 2000 de lei, deci și pensiile lor ar trebui să fie impozitate doar că prin această măsură vor câștiga în medie câțiva lei în plus.

Impactul bugetar este de aproximativ 250 de milioane de lei pe lună.