La o săptămână de la incidentul care a fost văzut de o țară întreagă. Dan Vâlceanu spune că nu l-a lovit pe Florin Roman și că imaginile sunt mai urâte decât ar fi stat lucrurile în realitate. Încăierarea a șocat toată țara, dar presupusul agresor neagă faptul că l-ar fi mușcat sau lovit pe colegul său. 

Primele declarații după încăierarea din Parlament

Dan Vâlceanu spune că el ar fi victima și nu invers, deși Florin Roman a obținut un certificat medico legal în care scrie că are nevoie de patru

cinci zile de îngrijire medicală.

„Nu pot să accept acest bullying de Parlament. Dacă sunt colegi care vor să accepte asta foarte bine. Nu au făcut altceva decât să-l iau și să-l duc afară, atâta tot. Nu au existat nici mușcături, nici lovituri”, a spus Dan Vâlceanu.

Vâlceanu crede că Florin Roman s-ar fi zgâriat în ochelarii săi, pe care spune că îi ținea în buzunarul de la piept în momentul confruntării.

El acuză comportamentul lui Roman, dar nu a oferit detalii despre bullyingul la care a fost supus.

„Nu pot să îmi cer scuze unuia care vine la mine și îmi spune ce mi-a spus dânsul”, a mai spus Dan Vâlceanu. Comportamentul celor doi este criticat însă de analiști.

„Dincolo de exotismul pe care noi ca cetățeni români l-am avut când vedeam asemenea scene în alte parlamente globale, nu era cazul să importăm asemenea comportamente”, a

spus un analist.

Citește și: VIDEO Raportul medicilor după bătaia din Parlament! Ce au descoperit medicii legiști?

În urma conflictului surprins de camerele de supraveghere din Parlament, Dan Vâlceanu, fostul Ministru de Finanțe al României a fost sancționat cu înjumătățirea venitului pentru o perioadă de șase luni și culori de cuvânt de maximum zece secunde în următoarele trei luni.