Argentinienii au luat foc după tăierile bugetare decise de președintele țării, care includ reduceri drastice în domeniul educației. Zeci de mii de oameni au ieșit pe străzi, iar poliția a intervenit cu gloanțe de cauciuc, gaze lacrimogene și tunuri de apă pentru a controla masele revoltate. La șase luni de la începerea mandatului său, președintele impune măsuri de austeritate și un an de urgență economică, lovind dur în sistemul universitar.

Tăieri bugetare în Argentina

Argentinienii au luat foc după tăierile bugetare decise de președintele țării. Zeci de mii de oameni au ieșit pe străzi chiar în timp ce parlamentarii discutau despre cheltuirea banilor publici. Educația va fi unul dintre domeniile lovite de austeritatea bugetară impusă de șeful statului.

Polițiștii au încercat să stăpânească masele revoltate cu gloanțe de cauciuc, gaze lacrimogene și tunuri de apă.

La șase luni de la începerea mandatului președintele vrea să impună condiții draconice, inclusiv să declare un an de urgență economică. Acest lucru va lovi dur în sistemul universitar de stat care are alocat aceeași sumă ca anul trecut, în condițiile în care inflația a fost de 80%.

Zeci de manifestanți, inclusiv cinci parlamentari care au fost gazați, au avut nevoie de îngrijiri medicale. În tot acest timp în parlament era supus la vot pachetul legislativ care va reduce drastic cheltuielile bugetare din Argentina, iar președintele cunoscut pentru limbajul său mai colorat cere

restabilirea ordinii. Doar că în stradă au ieșit doar cei care nu sunt de acord cu reformele lui. În ciuda protestelor legea a fost votată de camera preliminară a parlamentului argentinian.