Coldplay a concertat pe data de 12 iunie 2024 la Arenele Romane. Așa cum obișnuiește trupa, în fiecare țară are câte un invitat special. Membrii ColdPlay aleg artistul care se află în topuri și îl invită alături de ei pe scenă. Din nefericire, în România, Babasha a fost huiduit și zeci de reacții negative i-au fost adresate.

Mesajul lui Babasha după ce a fost huiduit

Cântărețul de manele Babasha a postat un mesaj pe contul său de TikTok după ce, miercuri seara, 12 iunie 2024, a urcat pe scena alături de trupa Coldplay la București și a fost huiduit de spectatorii surprinși de apariția sa.

Babasha a fost invitat de trupa Coldplay să cânte piesa „Pai Naa”, care a acumulat peste 6.714.000 de vizualizări pe YouTube. Decizia trupei de a-l invita pe scenă a fost influențată de succesul său în topurile muzicale, unde avea cinci piese în trending.

„Vă salut pe toți! Sunt Babasha și aș vrea să revin și eu cu un răspuns pentru tot ceea ce s-a întâmplat, deși nu sunt în măsură să intru în discuții, tocmai fiind în centrul atenției acum. Nu vreau să creadă lumea că profit de așa ceva. Las oamenii la buna lor plăcere să judece situația.

Pentru cine nu știe, cei de la Coldplay au vrut să facă un moment cu un artist român pentru concertul lor, cel de pe 12 și 13 iunie.

Ei s-au uitat în topuri muzicale și m-au văzut pe mine. Ei personal i-au contactat pe impresarii mei.

Citește și: VIDEO Incendiu devastator în Kuweit. Aproape 50 de morți

Nu știu câți dintre voi ați fi refuzat o astfel de oportunitate, pentru că vorbim despre un alt nivel și, indiferent de toate huiduielile din lume, tot aș fi acceptat.

Așa ceva este o dată în viață. Am avut și o probă de sunet înainte, pentru că așa este normal, cu Chris Martin personal. Lui i-a plăcut foarte tare de mine.

Nu mă așteptam în viața mea să fie chiar atât de rău. Le mulțumesc tuturor celor care mi-au luat apărarea. Sunt câteva persoane de la care nu mă așteptam.

Eu sunt doar un puști de 22 de ani care chiar muncește, zi și noapte, pentru un vis. Pentru cine nu înțelege, maneaua este rău famată doar din cauza rasismului, nu din cauza muzicii în sine. Străinii ne apreciază, doar românii nu ne apreciază”, a spus Babasha pe contul său din mediul online.

Cine este Babasha

Babasha, pe numele său real Vlad Babașa, a cântat alături de Chris Martin la concertul Coldplay, care a avut loc pe 12 iunie, pe Arena Națională din București. Într-un moment neașteptat, publicul a început să-l huiduie pe manelist.

Chris Martin l-a invitat pe scenă spunând: „Îl chem pe scenă pe noul meu prieten român, un tânăr artist pe care sper să-l primiți cu inima deschisă”. Babasha a cântat o piesă lentă, o reinterpretare a unei manele, dar publicul a reacționat negativ. La început, huiduielile au fost lente, dar s-au intensificat rapid.

Citește și: VIDEO Febra Dengue se răspândește în România. Care sunt recomandările specialiștilor?

„În mai puțin de două minute s-a huiduit încet, apoi lung, profund, temeinic. Nu tot stadionul; au fost și aplauze timide, dar apoi huiduielile s-au amplificat. Nu au mai fost doar proteste, ci o revărsare de ură apăsată”, a spus Cătălin Știrbelea pe Facebook.

După momentul lui Babasha, mulți s-au întrebat pe rețelele de socializare cine este și cum a ajuns să cânte la concertul Coldplay. Babasha, în vârstă de 22 de ani, este originar din Bacău și este cunoscut pentru piesa „Păi Naa”, lansată în urmă cu 11 zile și care are peste 6,7 milioane de vizualizări pe YouTube, fiind pe primul loc în Trending.