Folosim tastatura de la telefon și laptop, iar în rarele ocazii când scriem de mână, cu greu înțelege cineva cuvintele de pe hârtie, în condițiile în care în școli caligrafia este materie opțională.

Citește și: VIDEO O drama ignorată a luat o viață. Un elev de 18 ani și-a pus capăt zilelor din cauza bullying-ului

Așa decurge o lecție opțională de caligrafie în clasa a 5-a.

Copiii învață să scrie din nou, de mână, după ce se obișnuiseră să folosească doar litere de tipar pe telfon și laptop. Pentru ei, scrisul de mână e ceva ciudat și nu e singura problema.

Scrisul de mână a început să semene tot mai mult cu o limbă străină, chiar și aici, în sala de clasa. Profesorii fac eforturi ca să îi învețe pe cei mici că literele de tipar nu prea au ce căuta în textele scrise pe tablă sau în caiet: „ După primele interacțiuni pe care le-am

avut cu ei, am observat, atât la efectuarea temelor, cât și la lecțiile pe care le facem noi la clasă, că au un scris care nu este deloc vizibil și am hotărât să introducem aceste exerciții.”

Generațiile actuale nu știu să scrie de mână

„Se constată acest lucru și se constată în ultimele generații care au pierdut acea oră de caligrafie, de la învățământul primar, care au pierdut acea oră de caligrafie, de la învățământul primar.

Pe lângă faptul că îi învățăm să scrie de mână, reușesc să îi și ordoneze cumva, având în vedere că trebuiau să se gândească la ceea ce scriu”

Citește și: VIDEO Revenirea lui Trump, ziua în care se schimbă lumea! Cine a fost prezent la ceremonia istorică?

Experții spun că scrisul de mână nu doar că antrenează mintea și nivelul de concentrare, dar spune multe despre personalitatea noastră.

În ultimii ani, nici semnăturile nu se mai fac cu pixul, ci tot electronic.