Avem mărturia principalului suspect al crimei din Brăila, unde o dentistă a fost ucisă cu sânge rece în propriul cabinet. Individul spune răspicat că ar fi nevinovat și-l arată cu degetul pe soțul femeii. De cealaltă parte, anchetatorii bănuiesc că suspectul ar fi un criminal iscusit, care a încercat să șteargă orice urmă după asasinat.

Citește și: VIDEO Criminalul Marinei Gavrilă, dentista din Brăila, este de negăsit. Polițiștii îl caută de mai bine de 48 de ore

Din spatele gratiilor, Mihai Maricel strigă că este nevinovat. Anchetatorii l-au poziționat drept principalul suspect în anchetă, însă individul nu recunoaște nimic despre crima din cabinetul stomatologic. Marți, 23 iulie, bărbatul a fost adus la IML pentru a-i fi analizate leziunile pe care le ar avea pe mâini. Procurorii spun că între el și victimă a fost o adevărată luptă înainte de omor, iar bărbatul ar fi rămas cu dovezi de necombătut.

„Nu am omorât-o eu! Nu am făcut nimic. M-am dus la medicul legal, m-au verificat peste tot și nu au găsit nimic”, spune principalul suspect.

Ce susține principalul suspect că s-a întâmplat în ziua crimei? 

Anchetatorii îl descriu pe individ drept un infractor extrem de dibace, care și-a luat mai multe măsuri de precauție ca să nu fie depistat.

Înainte de crimă, bărbatul a supravegheat cabinetul medical. Când a fost sigur că stomatoloaga este singură, a intrat și ar fi atacat-o. În doar 33 de secunde a ucis-o, apoi a dispărut. Hainele cu care era îmbrăcat le-a aruncat, s-a schimbat și-a pus șapcă și mască chirurgicală ca să nu fie recunoscut. Individul are, însă, o altă variantă.

„M-am dus la părinții mei, le-am spus că mă doare măseaua și mă duc să văd că fac cu ea.

Mă durea măseaua, nu mai puteam de dureri. Medicul mi-a spus că nu poate să mi-o scoată, că are infecție în ea și trebuie programare! Am stat pe puțin 3-4 minute”, a mai spus suspectul.

Bărbatul a fost surprins de camerele de supraveghere, însă comportamentul său este dubios, susțin surse din anchetă. Individul se deplasa în zigzag, astfel încât să i se piardă urma.

În apărarea sa, suspectul spune că s-ar fi plimbat pentru că avea mai multe drumuri de făcut.

„Sunt infractori care se ascund bine de autorități, fără să fi premeditat absolut deloc faptele, pentru că gestionează foarte bine situații de criză, de moment. Practic, adrenalina de moment îi face să fie foarte lucizi”, a declarat Gabriela Groza, psiholog criminalist.

Citește și: VIDEO Rudele victimei din Vadu Pașii, stupefiate de comportamentul soțului imediat după ce acesta i-a luat viața: „Gata, am omorât-o!”

Un lucru este cert, spun experții, probele ADN care îl dau de gol pe suspect sunt aproape imposibil de contrazis. Urmele descoperite pe hainele bărbatului au fost comparate cu probe ADN ridicate de polițiștii din afara țării, acolo unde individul a comis alte fapte în trecut. Un semn uriaș de întrebare rămâne însă în picioare, ce l-ar fi putut împinge pe făptaș să comită crima. Ancheta poliției continuă până vor găsi răspuns la toate întrebările.