Litoralul românesc nu se rezumă doar la Mamaia, Eforie și Costinești. Tuzla este o destinație mai puțin cunoscută, dar care atrage vizitatori chiar și la final de sezon rece. Localitate are o plajă sălbatică de senzație, dar comuna n-a devenit până acum stațiune turistică în mod oficial. Ascunsă după o stâncă înaltă, plaja sălbatică din Tuzla atrage turiști în orice anotimp. În ciuda drumului anevoios, este căutată pentru nisipul fin și culoarea turcoaz a mării.

„Îmi place să vin în extra sezon pentru că e liniște”, „Nouă ne place. Prietena mea e din Mangalia și de asta am și ajuns aici să vedem puțin. E și ziua ei azi”, au declarat mai mulți turiști.

Citește și: Malaria nu-i ține pe români departe de vacanțele exotice. Medicii trag un semnal de alarmă: „Transmiterea se face prin înțepătura țânțarilor”

Înainte să fie descoperită de turiști, plaja era frecventată doar de pescari. Acum, modernizarea apărută peste noapte îi supără pe unii. „Ceea ce s-a făcut, peste noapte s-au făcut, mici baruri, care au apărut peste noapte, deodată așa”, a declarat un locatar.

Comuna Tuzla nu poate fi desemnată stațiune turistică

Deși are potențial și nu duce lipsă de unități de cazare, comuna Tuzla nu poate fi desemnată stațiune turistică.

Un proiect în acest sens a fost respins. „Poate deveni o stațiune turistică, dar vă dați seama că noi suntem mult cu veniturile. Suntem mai slăbuț, nu suntem e cum Eforie Nord, stațiunea Costinești. Uite, pe timpul comuniștilor, toate stațiunile sunt de fapte pe timpul comuniștilor”, a declarat Reșit Taner, primarul comunei Tuzla.

Cererea pentru vacanțe pe litoral e tot mai mare. În cinci zile ale unui târg online de turism s-au rezervat deja vacanțe de două milioane de euro.

E un plus de 20% față de anul trecut. Eforie Nord, Mamaia, Neptun și Olimp sunt cele mai căutate stațiuni.