Un bărbat a murit, iar apartamentul în care locuia a fost mistuit de flăcări, în urma unui scurtcircuit. Sistemul de climatizare ar fi fost improvizat, spun specialiștii.
Victima folosea și un aparat pentru dializă ceea ce ar fi putut duce totodată la o supraîncărcare a circuitului electric din casă. Aerul condiționat indispensabil în lunile de vară i-ar fi adusă sfârșitul bărbatului de 56 de ani din Capitală.
Un bărbat a murit după un scurtcircuit la aerul condiționat
Lăsat să funcționeze peste noapte aparatul se pare că s-a scurtcircuitat, după care apartamentul cu două camere în care victima dormea alături de soție și cei doi copii a fost cuprins de flăcări. „N-am mai putut să intru după el. A fost prea puternic, eu mă așteptam să fie în spatele meu, nu a fost în spatele meu, m-am dus să trezesc copiii și când m-am întors am încercat să mă duc după el, dar
Citește și: VIDEO Relaxare la piscină în zi de sărbătoare! Cea mai exotică destinație se află chiar lângă Capitală
Se pare că bărbatul pusese în funcțiune și un aparat medical pentru dializă de care era dependent, iar asta a solicitat și mai mult rețeaua electrică. „ Au fost evacuate 30 de persoane dintre care patru au solicitat îngrijiri medicale fără a necesita transportul la spital.”
Soția a făcut tot posibilul să îl scoată din flăcări
Aparatele de aer condiționat pot fi extrem de periculoase dacă sunt montate greșit. În plus blocurile construite înainte de 89 nu au fost prevăzute cu circuite electrice care să suporte un consum atât de mare. „Majoritatea celor care și-au instalat o unitate de aer condiționat nu au priză sau nu un au un circuit dedicat pentru aerul condiționat și atunci apelează la improvizație.”
Citește și: VIDEO România, sufocată de un nou val de aer fierbinte! La umbră se înregistrează peste 40 de grade
Pentru instalarea aparatelor de aer condiționat și a oricărui tip de electrocasnice cei din domeniu ne recomandă să apelăm mereu la firme autorizate și să supraveghem lucrările pentru a ne asigura că materialele sunt de calitate.