De vină a fost un incendiu izbucnit la un depozit de materiale plastice. Fumul gros a fost vizibil de la kilometri distanță, iar pompierii au trimis inclusiv echipajul CBRN pentru a măsura substanțele periculoase eliberate în aer. Flăcări puternice și un fum negru înecăcios, acesta a fost peisajul în stațiunea Costinești timp de câteva ore.

Un incendiu violent lângă plaja din Costinești

Inclusiv pentru pompieri a fost dificil să se apropie de depozitul cuprins de flăcări. În zonă a fost emis inclusiv un mesaj RO alert de avertizare destinat localnicilor, dar și turiștilor de pe plaja aflată la mică distanță. „ Eram aici pe plajă, am primit RO alert, am văzut și fumul foarte dens.” F umul gros a fost vizibil de la câțiva kilometri distanță.

În zonă sunt mai multe unități de cazare, iar unii turiști s-au trezit cu drumul blocat de autospeciale le pompierilor. Focul a izbucnit într-un depozit de materiale plastice, acestea au alimentat focul și le-au complicat misiunea pompierilor. „Am fost cel care am sunat la 112. A izbucnit incendiu din spate de acolo, a început să iasă fum ușor, ușor. Am încercat ulterior să spargem ușa din față.”

Citește și: VIDEO 15 turiști au fost intoxicați, la un hotel din Mamaia. Aceștia au avut nevoie de îngrijiri medicale

În zonă nu erau hidranți așa că pompierii au cerut ajutorul celor de la compania de apă canal care a trimis o cisternă cu apă. Incendiul a fost localizat cu greu. Echipajul CBRN care a măsurat calitatea aerului nu a identificat până acum substanțe periculoase eliberate în atmosferă.