AstraZeneca retrage de pe piață vaccinul său împotriva COVID-19. Decizia vine la scurt timp după ce compania farmaceutica a afirmat că serul poate provoca efecte adverse. Cu mai multe detalii despre acest subiect a venit reporterul Alexandra Cosman, în cadrul jurnalului NEWSTIME.

Citește și: România, dată în judecată de Pfizer pentru că nu a cumpărat vaccinurile pe care le-a comandat în pandemie

„Compania spune că renunță la vaccin pentru că în ultima vreme au fost dezvoltate mai multe variante ale vaccinului COVID-19 și că există un surplus de astfel de seruri disponibile acum. În plus, asta înseamnă că a existat o solicitare scăzută pentru vaccinul AstraZeneca. Cererea de retragere de pe piața a acestui vaccin a fost făcută pe 5 martie și a intrat în vigoare pe 7 mai. Aceasta nu va mai fi comercializat, dar nici produs.

Compania AstraZeneca a fost pusă în ultima vreme într-un proces din cauza efectelor rare adverse ale acestui vaccin, iar chiar compania este și cea care a afirmat că vaccinul pe care îl produce poate cauza efecte adverse rare, printre care se numără cheagurile de sânge și un număr mic de trombocite. Se presupune că în Marea Britanie nu mai puțin de 81 de persoane au murit din cauza efectelor adverse, produse de acest vaccin.
În România au fost vaccinate peste 800.000 de persoane cu astfel de doze, iar peste un milion de doze au fost trimise în timpul pandemiei în alte țări. Deocamdată acestea au fost informațiile”
, a declarat reporterul NEWSTIME.