România este dată în judecată de Pfizer. Compania ne cere să cumpărăm cele 28 de milioane de vaccinuri anti-COVID pe care le-am comandat în plină pandemie. Procesul ne-ar putea costa jumătate de miliard de euro. Și Polonia are de plată peste un miliard de euro într-un caz similar. 

„Pfizer a dat în judecată statul român pentru că ar fi încălcat contractul de achiziție pentru dozele de vaccin anti-COVID din pandemie.

Ca răspuns însă, Guvernul, prin purtătorul de cuvânt, a precizat că România a făcut doar o estimare privind necesarul de doze anti-COVID, însă amendamentul la care compania farmaceutică face referire nu a fost niciodată semnat de ministrul Sănătății din acea perioadă. Prin urmare, statul român nu poate face nicio plată.

Este vorba despre 28 de milioane de doze de vaccin, care au o valoare de 550 de milioane de euro.

Compania farmaceutică este decisă să determine țara noastră să își respecte obligațiile contractuale, în timp ce actualul ministru al Sănătății, Alexandru Rafila, spunea încă de acum o lună că se caută soluții în acest sens.

Citește și: Cazurile de COVID au crescut semnificativ în ultima perioadă. Unii oameni au apelat la mască în spațiile aglomerate

Vă reamintesc faptul că achiziția de doze de vaccin anti- COVID face obiectul unei anchete DNA, în care sunt implicați fostul premier Florin Cîțu, dar și cei

doi foști miniștri ai Sănătății de la USR, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă”, a transmis Diana Buzea, reporter Kanal D.