Beat și fără permis, un tânăr de 23 de ani a lovit mai multe mașini parcate apoi a fugit de la locul accidentului, în județul Galați. Individul conducea autoturismul unui prieten, fiul unui fost polițist care se afla cu el și ar fi încredințat autoturismul de bunăvoie. Culmea, tânărul aflat la volan a fost lăsat în libertate, iar cel care a dat mașina nu este cercetat.

Imaginile de pe camerele de supraveghere au surprins momentul în care mașina condusă de tânărul de 23 de ani a intrat în mai multe autoturisme parcate.

Apoi, atât cel aflat la volan, cât și alți doi prieteni ai acestuia, coboară și fug.

„Am fost la o petrecere, am băut puțin cu prietenii și ne-am urcat în mașină cu toți acolo. Mașina a fost încredințată de proprietarul mașinii, știe că nu am permis”, a spus bărbatul care a condus mașina.

Tânărul spune că cel care i-a încredințat mașina era conștient că nu are permis: „Îmi pare foarte rău de ce s-a întâmplat”

Mașina condusă de tânărul de 23 de ani aparține de fapt unuia dintre pasageri, care este fiul unui fost șef de poliție din Târgu Bujor. Cel aflat la volan era beat și nici nu are permis.

„Îmi pare foarte rău de ce s-a întâmplat. Îmi pare foarte rău și pentru familia mea și pentru mine și pentru cei care au fost implicați, sunt prietenii mei.

Doamne ferește, se întâmpla ceva”, a mai spus tânărul.

„La testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,54 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat”, a declarat Felicia Tudoran, comisar-șef.

Ulterior, oamenii legii l-au dus la spital pentru recoltarea de probe biologice, să vadă dacă a consumat și substanțe interzise, tânărul a refuzat însă: „Nu mai voiam să pierd timpul la spital, eram obosit și voiam să ajung acasă.”

Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, dar ulterior s-a decis să fie pus sub control judiciar.

Și fiul fostului polițist a scăpat deocamdată de ochiul legii. Codul penal prevede închisoare de până la 3 ani pentru cine își încredințează mașina unei persoane fără permis, dar anchetatorii spun că nu au suficiente probe momentan ca să ia vreo măsură în cazul lui.