Aceasta este marcată cu cruce roșie și se desfășoară pe parcursul a trei zile. De-a lungul acestei perioade, există numeroase tradiții și obiceiuri, dintre care unele sunt legate și de a doua zi de Crăciun. Mai jos sunt prezentate cele mai frecvente tradiții și obiceiuri din această zi.

Citește și: VIDEO Guvernul Ciolacu 2.0 a fost votat de Parlament. Ce a mărturisit politicianul

În a doua zi de Crăciun, creștinii sărbătoresc Soborul Maicii Domnului. Ortodocșii care își doresc să aibă un an plin de noroc respectă cu evlavie tradițiile și obiceiurile specifice acestei zile. Există mai multe tradiții și obiceiuri. Conform acestora, nașii trebuie să își viziteze finii pentru a le aduce noroc în anul care urmează.

Tradiții și obiceiuri în a doua zi de Crăciun

De asemenea, în această zi, conform tradiției, și rudele mai îndepărtate, precum și cele prin alianță, se reunesc pentru a petrece împreună momente de calm și bucurie.

Rudele care nu se află aproape vor primi mesaje și felicitări de Crăciun. Chiar dacă adesea, din voia sau fără voia noastră, avem tendința de a înjura, a bârfi sau a trama, în această zi astfel de comportamente sunt interzise, pentru a evita să suferim pierderi.

În această zi, este interzis să muncești, deoarece, conform tradiției, dacă lucrezi, nu vei avea niciun moment de odihnă pe parcursul întregului an următor. Se spune că apa va fi folosită pentru vindecarea rănilor, așa că gospodinele trebuie să evite spălatul rufelor. De asemenea, nu se toarce și nu se coase în casele unde sunt fete nemăritate, deoarece acestea ar risca să rămână singure pe tot parcursul vieții.

Citește și: 5 idei de cadouri de Crăciun sub 100 de Lei. Surprinde-i pe cei dragi fără să-ți golești buzunarul

În semn de bucurie și recunoștință față de tinerețe, în satele din România, pe 26 decembrie, fetele și flăcăii se adună la joc. Conform tradiției, cei care dansează în a doua zi de Crăciun, când se celebrează Soborul Maicii Domnului, vor fi plini de vigoare și sănătate pe parcursul întregului an următor

Conform tradițiilor din anumite zone ale țării, pe 26 decembrie se obișnuiește să se meargă cu colaci la nași. Aceștia trebuie să conțină anumite elemente simbolice, care sunt importante în cadrul obiceiului. Iată ce trebuie să cuprindă „colacul”.

șapte pâini

două sticle cu ţuică

trei sticle de vin

un cocoş

trei pui

o coastă de porc

şapte cârnați trandafiri

alte mărunţişuri.