Admitere Medicină 2023: Tot ce trebuie să știi despre examenul din acest an. După aflarea rezultatelor la Bacalaureat 2023, viitorii studenți din România se pregătesc intens pentru o nouă etape a vieții lor: intrarea la facultate. Absolvenții de liceu care vor să aibă o carieră în medicină mai au de trecut un examen de admitere.

Citește și: Admitere Facultate 2023: La ce universități poți intra fără examen?

Înscrierile la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București au loc exclusiv online. Ele au început din data de 6 iulie până pe 13 iulie, iar peste 1.600 de locuri sunt scoase la concurs. Examenul de admitere are loc pe data de 23 iulie.

Admitere Medicină 2023 „Carol Davila” București. Care este programul înscrierilor?

Programul de lucru pentru validarea înscrierilor online la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București este următorul:

  • Joi, 6 iulie, între orele 9 – 16
  • Vineri, 7 iulie, între orele 9 – 16
  • Luni, 10 iulie, între orele 9 – 16
  • Marți, 11 iulie, între orele 9 – 16
  • Miercuri, 12 iulie, între orele 9 – 16
  • Joi, 13 iulie, între orele 9 – 16
  • Vineri, 14 iulie, între orele 9 – 16 (se vor face doar validările finale pentru candidații cu înscrieri online nevalidate)

Înscrierea candidaților și depunerea documentelor obligatorii (scanate în format pdf) la concursul de admitere, sesiunea iulie 2023, se va face exclusiv online, pe platforma dedicată concursului de admitere, ce poate fi accesată la adresa: www.adm.umfcd.ro. Achitarea taxei în valoarea de 400 de lei de participare la concurs se va face prin intermediul platformei, printr-un procesator de plăți online integrat.

Admitere Medicină 2023: Tot ce trebuie să știi despre examenul din acest an

La Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, înscrierile au loc doar online, în perioada 06.07.2023 – 13.07.2023, iar examenul de admitere are loc la data de 23 iulie 2023.

Citește și: Rezultate repartizare licee 2023: Cum poți afla online la ce liceu ai fost admis?

Concursul de admitere se va desfășura după un sistem tip grilă al întrebărilor, iar fiecare întrebare are un singur răspuns corect.

Accesul candidaților în săli în ziua concursului de admitere se va face pe baza cărții de identitate sau a pașaportului valabil, precum și a legitimației de concurs tip, eliberată la înscriere prin
intermediul platformei. 

Durata probei scrise este de 2 ore si jumătate în cazul specializărilor Medicină, Medicină Dentară și Farmacie, 2 ore pentru admiterea la specializarea Asistență Medicală Generală și, respectiv 1 ora și jumătate pentru celelalte specializări ale F.M.A.M. 

Chestionarele de concurs trebuie completate corect, fără ștersături după următoarele reguli:

a. Pentru completare se folosește în mod obligatoriu pix negru sau albastru închis;

b. Pentru marcarea răspunsurilor corecte se completează integral căsuțele respective iar
căsuțele corespunzătoare răspunsurilor greșite se lasă necompletate;

c. Nu se admit chestionare de concurs cu ștersături sau corecturi care pot produce interpretări
eronate din partea sistemului electronic de prelucrare a răspunsurilor.

Candidații vor specifica obligatoriu pe fișa de înscriere, precum și pe chestionarul de concurs disciplina la alegere la care vor susține concursul de admitere. 

Punctajul maxim al probei de concurs este de 100 puncte pentru facultățile de Medicină, Medicină Dentară și Farmacie, de 80 puncte pentru specializarea Asistenţă Medicală Generală (FMAM) şi de 60 puncte pentru restul specializărilor din cadrul FMAM. 

Surse: gândul.ro, kanald.ro