Admitere Facultate 2023: La ce universități poți intra fără examen? Elevii din România au trecut peste unul dintre cele mai grele examene ale vieții, examenul de Bacalaureat. Urmează o nouă etapă importantă pentru viitorul studenților din România, mai exact admiterea la facultate.

Citește și: Admitere ASE 2023: Când se afișează rezultatele?

Fiecare facultate în parte are propriul program de înscriere și admitere, iar la unele dintre ele este nevoie de un alt examen.

În cazul în care vă numărați printre viitorii studenți care vor să se înscrie doar pe baza notelor de la Bacalaureat, iată care sunt facultățile la care poți intra fără examen în 2023!

Admitere 2023 Universitatea din București. Facultăți la care se poate intra doar pe bază de dosar

Pentru sesiunea din iulie, înscrierea la facultățile Universității din București se va putea face atât online, cât și fizic, în perioada 3-26 iulie 2023.

Cele 19 facultăți ale Universității din București au stabilit modalitățile de admitere pentru cele două sesiuni – iulie și septembrie. Data limită de afișare a rezultatelor finale este 29 iulie 2023.

Facultăți de la Universitatea din București unde se intră doar pe bază de dosar:

- Facultatea de Administrație și Afaceri
- Facultatea de Biologie
- Facultatea de Chimie
- Facultatea de Geologie și Geofizică
- Facultatea de Litere
- Facultatea de Limbi și Literaturi Străine (pentru o parte din specializări)

Facultăți de la Universitatea din București unde se intră doar pe bază de dosar și a unui eseu motivațional/scrisoare de motivație:

- Facultatea de Geografie
- Facultatea de Istorie
- Facultatea de Sociologie și Asistență Socială
- Facultatea de Științe Politice
- Facultatea de Teologie Baptistă

Admitere 2023 SNSPA. Unde se poate intra fără examen?

Școala Națională de Studii Politice și Administrative are patru facultăți: Facultatea de Administrație Publică, Facultatea de Științe Politice, Facultatea de Comunicare și Relații Publice și Facultatea de Management, iar la unele dintre ele se poate intra fără examen.

Citește și: BAC 2023 sesiunea august: Calendarul examenelor pentru cei care nu au promovat în prima sesiune

Admiterea 2023 la programele de studii universitare de licență organizate de Facultatea de Administrație Publică, Facultatea de Comunicare și Relații Publice și Facultatea de Management din cadrul SNSPA se va

realiza pe baza mediei examenului de Bacalaureat.

Candidații vor accesa platforma de admitere online în perioada înscrierilor, 7-14 iulie 2023, vor completa câmpurile obligatorii, vor încărca documentele fotografiate/scanate și vor selecta programele de studii și forma de învățământ (ZI/ID), din cadrul facultăților pentru care optează, potrivit site-ului oficial al facultății.

Admitere 2023 ASE. Ce trebuie să știi despre admitere 

Concursul de admitere la ASE la programele universitare de licență pentru anul universitar 2023-2024 începe în data de 7 iulie, iar viitorii studenți pot opta pentru unul sau mai multe dintre cele 35 de programe universitare de licență, cu predare în limbile română, engleză, franceză sau germană, pentru formele cu frecvență, la distanță și cu frecvență redusă.

Facultățile Academiei de Studii Economice din București, care îi așteaptă pe candidați sunt: Administrarea afacerilor, cu predare în limbi străine; Administrație și Management Public; Business și Turism; Cibernetică, Statistică și Informatică Economică; Contabilitate și Informatică de Gestiune; Drept; Economie Agroalimentară și a Mediului; Economie Teoretică și Aplicată; Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori; Management; Marketing; Relații Economice Internaționale.

Admiterea la ASE 2023 constă în: redactarea unui eseu motivațional, test de competență lingvistică (susținut exclusiv de către candidații care optează pentru un program cu predare în limbă străină sau Limbi moderne aplicate și care nu au certificat de competență lingvistică) și media generală de admitere, ca medie ponderată între media obținută la examenul de bacalaureat (70%) și media anilor de studii liceale (30%).