O lumină surprinsă pe cerul nopții și un zgomot puternic au pus în alertă salvatori din mai multe județe. Inițial s a crezut că este vorba despre un avion în flăcări. A fost nevoie de analiza atentă a imaginilor surprinse în mai multe județe din Oltenia pentru a se lămuri ministerul.
Un zgomot puternic și o lumină pe măsura au băgat spaima în locuitorii din sudul țării.
„O flacără căzătoare și cumva după blocuri s a făcut și o lumină mai puternică. Nu știu. Prima oară am fost un pic speriat. Am crezut că poate să fie și un avion în flăcări. Eram și cu fetița și tot așa se speriase un pic”,
Unde s-ar fi prăbușit meteoritul?
La 21:49 de minute a fost observată lumina pe cer. Mai întâi peste creasta Masivului Parâng, apoi în mai multe zone din Gorj și Hunedoara, un obiect care era în flăcări și care făcea și un zgomot foarte puternic.
„Am alertat echipele de salvare montană. Am convenit cu colegii de la Hunedoara să intervenim împreună să facem o căutare pe munte, considerând sau lansând o primă ipoteză că s-ar putea să fie o aeronavă care are probleme. Am dat drumul sistemului de alertare al salvamontiștilor din Gorj ca să fie aduși rapid de la domiciliu”, a declarat Sabin Cornoiu, președintele salvamontiștilor din Gorj și Hunedoara.
Lumina puternic a fost observată și în Dolj, așa au înțeles salvamontiștii că e vorba de un meteorit cu o traiectorie sud, sud-est. Meteoritul a fost surprins și în Bulgaria. Este posibil să se fi prăbușit în țara vecină sau în Serbia, ori să fi ars complet înainte de contactul cu solul.
Experții NASA au numărat peste 500 de cazuri în douăzeci de ani de meteoriți care s-au aprins în atmosferă.